Nagysikerű Prémium Turizmus Napok Franciaországban

 

Az elmúlt hónapban érkezett visszajelzések alapján mind a kiállítók, mind pedig a meghívott vendégek rendkívül pozitívan értékelték a Magyar Turizmus Zrt. franciaországi képviselete által megrendezett első Prémium Turizmus Napi workshopokat.

A 2013. december 10-én Lyon-ban és december 12-én Párizsban tartott rendezvényeken a magyar szakmát a Budatours, a Continental Hotel Budapest, a Continental Travel DMC, a Dynamic Tours, a Mauri DMC, az OTP Travel és a Pont Tours utazási iroda képviselte.

A mindenkinek oly sűrű ünnepi időszak ellenére Lyonban 40 fő, Párizsban közel 120 fő fogadta el Magyarország meghívását. A vendégek, akik a leisure és a MICE szegmenst is képviselték, hangsúlyosan a fővárosi kínálatra voltak leginkább kíváncsiak. A képviselet stratégiájának megfelelően mindkét rendezvényen a Budapest és környéke régió mutatkozott be, amelyet Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. Budapest-Közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője képviselt.

A stratégia alapján minden évben Párizs mellett egy-egy francia vidéki városban is bemutatkozik Magyarország. Nagy megtiszteltetés, hogy hazánk a Kereskedelmi és Iparkamara műemlékvédelem alatt álló gyönyörű székházában kapott lehetőséget a bemutatkozásra Lyonban. A workshopon a résztvevőket ez alkalommal Gérard Perrissin-Fabert, a Rhône-Alpes régió nemzetközi kapcsolatokért és turizmusért felelős alelnöke is köszöntötte. Perrissin-Fabert úr hangsúlyozta: Lyon városával karöltve minden támogatást igyekeznek megadni, hogy egy új légitársaságot sikerüljön meggyőzni a Lyon-Budapest járat újraindításáról. Trócsányi László párizsi nagykövet bevezető szavait követően Packi Barbara, a Magyar Turizmus Zrt franciaországi képviseletének vezetője átfogó előadásban mutatta be a desztináció újdonságait, érdekességeit, különös hangsúlyt helyezve a budapesti új fejlesztésekre.

A lyoni bemutatkozást követően a párizsi magyar nagykövetség díszterme adott otthont a magyar estnek, amely a korábbihoz hasonló programmal valósult meg. Budapest továbbra is fontos desztináció a francia utazásszervezők körében, ezt bizonyítja, hogy az általános tömegközlekedési sztrájk ellenére is, szép számban jelentek meg a meghívott vendégek. A két est kísérőprogramjaként Szöllősi Mihály borász a neszmélyi Szöllősi pincészet remek boraival ismertette meg a francia utazási szakmát. Mindkét rendezvényt a nagykövetség séfje, Székely János igényes, magyaros koktélvacsorája zárta.

A workshopok lezárásaként összesen négy darab kétszemélyes Budapest hétvégét sorsoltak ki (felajánlók: Best Western Hotel Ambra és Hotel Continental Budapest), amelyeket Hop-on Hop-off szabadjegyekkel és a Szőllősi Pincészet kiváló boraival egészítettek ki a megjelent magyar szolgáltatók.

A nagy érdeklődésre való tekintettel2 014-ben is két francia városban tervezi workshopok megvalósítását a Magyar Turizmus Zrt francia képviselete, amelyre nagy szeretettel várja a hazai turizmus szakma résztvevőit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*