Nagy Tamás: Megyünk, ahogy a csövön kifér

Nagy Tamás – Kalapács Zsolt Moszkvics 403 Eger Rally 2015 Főtaxi Motorsport

Nagy Tamás – Kalapács Zsolt Moszkvics 403 Eger Rally 2015 Főtaxi Motorsport

Szombaton nyolc, vasárnap hat gyors vár rátok. Összesen 157,6 km versenytávot tűztek ki a rendezők.

Miképp készülsz fel a versenyre, a Moszkvics hogy áll? Tökölön láttalak benneteket a versenyautóval, ott teszteltetek? – Januárban teszteltünk Tökölön.  Mivel nagyon jól ment a Moszkvics, és semmi baja sem lett – egy-két lengőkar szilent azért szétszakadt – komolyabb hiba nélkül megúsztuk a 120 kilométeres tesztet, ezért úgy döntött Zsolti, hogy nem pusztítjuk tovább a meglévőt. Átnéztük az autót, és úgy döntöttünk, így hagyjuk az egri versenyre. Most intézzük az eredeti szovjet homológ lap másolatot az ALZK múzeum (MOSZKVA) segítségével, és komoly esélyeink vannak a megszerzésére, Bízom benne, hogy Pécsett már Historic-ban indulhatunk. Akkor talán szerezhetünk EB pontot a márkának 35 év után.

Kalapács Zsolti navigálásával vettél-e már részt korábban versenyen? – Zsolti, 2012-ben Magyar Bajnok pilóta volt Historic-ban, és szerencsés fintora az életnek, hogy beült átmenetileg mellém navigálni. Mindketten a FŐTAXI SC versenyzői vagyunk. Zsolti mindenre megtanít, amit a rallye-ban tudni kell. Nem irigy, nem hallgat el semmit. Igazi sportember. Versenyautót vezetni is tőle tanultam.

Tavaly Ő segített a BARUM-on CSEHORSZÁGBAN, és a SZILVESZTEREN A HUNGARORINGEN IS.

A versenyautó: 1964-es homológ Monte Carlo replica, 1390cm, 71le, négysebességes váltó, m410 sperr h.híd. Végsebesség hosszú áttételnél (3.9), 166hm/h, rövid áttételnél (4,55) 129km/h, 10 alatti gyorsulás, globoidos kormány, kétkörös fék, szervó nélkül, hosszanti laprugók, merev h. híd. Elől dupla lengőkaros felfüggesztés, kanyarstabilizátorral.

Mit lehet tudni a Historic versenyautódról, és a 2015-ös terveidről?

– 2015-ben P11-ben indulunk ott, ahol csak lehet. EGER, MISKOLC, BÜKKFÜRDŐ, BARUM, MECSEK, SZILVESZTER.

Az Eger Rally-n mint nyitó versenyen, hogy szeretnétek szerepelni?

– Kérdezted, hogyan szeretnénk szerepelni Egerben. Hát, P-ben csak részt venni van esélyünk, de megtesszük, ami tőlünk telik, vagyis ami a csövön kifér. A nézők is jól fognak szórakozni, megmutatjuk nekik, hogy nézett ki egy Rallye verseny a 60-as évek közepén.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu