NAGY-SZÍN-PAD – májusban indul a tehetségmutató!

Döntött a közönség és a szakma: a Babel, a The Biebers, a Headbengs, a Honeybeast, a Kelemen Kabátban, a Margaret Island, a Middlemist Red, az Ocho Macho vagy a Soerii & Poolek lehet a jövő könnyűzenéje – ez a kilenc produkció száll versenybe az idén a NAGY-SZÍN-PAD! győztese címért a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció tehetségmutató versenyében.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

“Hosszú éveken át egyfajta állóvíz alakult ki a magyar popzenében, viszonylag szűk merítésből lehetett a hazai színtérről előadókat komoly közönséggel nagyszínpadra állítani a fesztiválokon. Változás ezen a téren a Petőfi Rádió megújulásával lett érezhető, kinőtte magát egy újabb generáció több ezres közönséggel. Most azért fogtunk össze, hogy a népszerű, önerőből előre jutott előadók még tovább juthassanak” – hangsúlyozta Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad egyik ötletgazdája, a VOLT Produkció vezetője a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A Nagy-Szín-Pad versenyre idén a szervezők előzetesen kiválogattak negyven produkciót, közülük 100 hazai zenész, rendezvényszervező, producer, újságíró, zenei szerkesztő és más szakember választotta ki a 9 résztvevőt. Az elődöntőkből a május 30-i döntőbe egy-egy (összesen három) három zenekar jut a közönség szavazatai alapján; minden résztvevő egy 15 perces élő blokkot ad elő. Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad másik alapítója, a VOLT Produkció vezetője kitért arra, hogy a fellépőkre az elődöntők kezdetétől három órán át az OTP Junior Facebook-oldalán, valamint sms-ben lehet szavazni. A három finalistára május 24-től hat napon át, egészen a 30-i döntő végéig lehet voksolni Facebookon és sms-ben.

“Az eseményekről a Petőfi TV és a Petőfi Rádió is nagy intenzitással számol be. A három döntőst május 24-én este a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában, élő adás keretében jelentik be, illetve az Eleven című műsorban a Petőfi Rádió leadja a koncerteket. A Petőfi TV május 30-án a döntőt is élőben közvetíti” – mondta Horváth Gergely, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV felelős szerkesztője.

A tehetségmutató verseny leendő győztese és az idei Sziget, VOLT és Strand Fesztiválok főszínpadain Robbie Williams, John Newman, Ákos és Fatboy Slim előtt léphet fel, vendége lesz az idei Szimfonik Live-nak, és képviselni fogja Magyarországot 2016-ban a Eurosonicon, a feltörekvő európai zenekarok fesztiválján Hollandiában. A profi videoklip, amelyet a győzelem mellé kap, pedig már a ráadás.