Nagy Sanyi: címvédés helyett apai örömök

NagySándorAz év egyik legjobb mérkőzése lehetett volna a Ferobox Event két nagyágyújának, Nagy Sándornak (10-1-0, 10 KO/TKO) és Bozai Gyulának (11-6-2, 8 KO/TKO) visszavágója a cirkálósúly magyar bajnoki címéért. Azért a feltételes mód, mert a címvédő nem tudja vállalni a mérkőzést, nyomós indokkal: csütörtök este ugyanis megszületett kislánya.

Aki látta, biztosan emlékszik Nagy és Bozai tavalyi, szentesi mérkőzésére, amit előbbi óriási csatában nyert meg és ezzel megszerezte a magyar bajnoki övet. A két ökölvívót képviselő Ferobox egyik tulajdonosa, Rácz Felix rögtön a meccs után bejelentette a visszavágó lehetőségét, melyet azóta vártak a sportág szerelmesei.

Nemrég még úgy tűnt, hogy április 18-án, a budapesti Barba Negrában ismét összejöhet a várva várt ütközet, az élet azonban most másképp alakította a dolgokat. Nagy Sándort ugyanis óriási öröm érte: megszületett első kislánya, Dóra. Érthető módon most első sorban az újszülöttnek és feleségének szeretné szentelni minden idejét.

“Óriási érzés volt ott lenni kislányom születésénél, de most úgy érzem a férj és az apai feladatok prioritást élveznek, melyeket nem tudtam volna összehangolni az edzésekkel. Emiatt nem tudnék száz százalékosan felkészülni a címmérkőzésre, és tanulva az utolsó meccsemen elkövetett hibámból, nem szerettem volna így szorítóba lépni. Gyula veszélyes ellenfél és bár tavaly legyőztem, minden tiszteletet megérdemel a teljesítménye, hisz alaposan megdolgoztatott a bajnoki övért!”

„A Ferobox nevében is szeretnék gratulálni Sanyinak. Érthető, hogy most a család az első nála. Egy címmeccs pótolható és reméljük, rövidesen megtaláljuk Gyula új ellenfelét” – nyilatkozta Bertók Róbert, aki maga is két gyermek édesapja.

A budapesti gálán így sem lesz hiány izgalmakban, hiszen a Ferobox két ifjú titánja, Baran Attila és Baranyi Richárd is megküzd egymással a félnehézsúlyú magyar bajnoki kihívó pozíciójáért. Kötelek közé lép még az újdonsült nagypehelysúlyú magyar bajnok Kovács Zoltán (10-4-0, 3 KO/TKO) aki először teszi kockára címét Fikó Oszkár ellen (7-5-0, 5 KO/TKO), illetve az eseményen a Ferobox csapatból még Nagy „Lütyő” Imre (8-4-0, 4 KO/TKO), Laki Róbert (3-0-0) és Törteli Balázs (5-0-0, 1 KO/TKO) is megmutatja magát a fővárosi közönségnek.

A gálát, melyet a Sport Televízió élőben közvetít, április 18-án, pénteken rendezik.