Nagy Futam: légi és közúti bemutató miatti forgalomkorlátozások a Belvárosban május 1-jén

2013. május 1-jén, szerdán várhatóan délelőtt 10 és délután 18 óra között Nagy Futam elnevezéssel légi és közúti bemutatókat tartanak az Alagút, a Clark Ádám tér, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca környékén. A program részeként Besenyei Péter légi bemutatójára is sor kerül. A várhatóan nagy érdeklődés miatt számos lezárásra és tömegközlekedési változásra számíthatnak a közlekedők.

 Az autóval közlekedőknek tanácsoljuk, hogy a délelőtti és a délutáni órákban kerüljék el a belvárost. A fenti zárási időpontok tájékoztató jellegűek, a lezárt útszakaszok megnyitására a rendőrség döntésének függvényében nyílik lehetőség.

 Várható közúti lezárások

 A rendezvények miatt május 1-jén 10:00 és 17:30 között rendőri biztosítással le lesz zárva az I. és az V. kerületben

 • az Alagút utca;
 • a Váralagút;
 • a Lánchíd utca;
 • a Clark Ádám tér;
 • a Fő utca a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között;
 • a Széchenyi István tér;
 • és a József Attila utca.

 10 órától 17:30-ig a Széchenyi lánchíd is le lesz zárva a közúti forgalom elől, illetve 11 órától a gyalogos forgalom elől is.

 A rendezvény technikai kiszolgálásának elhelyezése céljából időszakos megállási tilalom lép életbe április 30-án 20 órától május 1-jén 18 óráig a Lánchíd utcában, az Alagút utcában, a Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, a Széchenyi rakparton és az id. Antall József rakparton a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között, a Jane Haning rakparton, valamint az Erzsébet téren a Harmincad utca és a József Attila utca között.

 Változások a tömegközlekedésben

Május elsején járataink az ünnepnapi, vasárnapi menetrend szerint közlekednek.  A rendezvények miatt több tömegközlekedési járat útvonalát módosítjuk május 1-jén, szerdán 10 és 18 óra között.

 • A 2-es villamosok 13 és 17 óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között járnak.
 • 13 és 17 óra között a 2-es villamospótló buszok a Jászai Mari tértől meghosszabbított útvonalon a Boráros tér H-ig közlekednek, a térképen jelzett útvonalon.
 • A 16-os autóbuszok a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek mindkét irányban.
 • A 19-es villamosok 13 és 17 óra között rövidített útvonalon, csak a Kelenföldi pályaudvar és a Clark Ádám tér között járnak.
 • A 41-es villamosok 13 és 17 óra között rövidített útvonalon, csak a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Clark Ádám tér között járnak.
 • A 86-os autóbuszok a Döbrentei tér és a Csalogány utca között terelt útvonalon, a Széll Kálmán tér M érintésével közlekednek, a térképen jelzett útvonalon.
 • A 105-ös autóbuszok a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek mindkét irányban.
 • A 115-ös autóbuszok az Árpád híd M irányában a Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca, a Boráros tér H irányában a Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút útvonalon közlekednek, terelt útvonalon.
 • D13-as hajók vonalán, várhatóan 13:45-től 15:15-ig – a légi parádé idejére – a Margit híd és az Erzsébet híd között hajózárlatot rendeltek el. Ebben az időszakban a hajójáratok Rómaifürdő és Jászai Mari tér (Margit híd), illetve Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és Petőfi tér (Erzsébet híd) hajóállomások között megosztva közlekednek, az Erzsébet híd és a Margit híd között szünetel a hajóközlekedés.

A fenti járatok módosított útvonalukon minden érintett megállóhelyen megállnak. A feltüntetett időpontok tájékoztató jellegűek, a lezárt útszakaszok megnyitására a rendezvények végével nyílik lehetőség. Az aktuális és pontos közlekedési helyzetről közösségi felületeinken, Facebook– illetve Twitter-oldalunkon adunk tájékoztatást.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvények idején is a lehető legkisebb fennakadás legyen a fővárosi közlekedésben. A korlátozások, lezárások okozta kellemetlenségek miatt a közlekedők és utasaink megértését és türelmét kérjük és köszönjük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*