Nagy alakításra készülnek

A november 6-8-ai Waldviertel Rallyen ismét egy kicsit szokatlan felállásban láthatjuk majd színre lépni a Maxx Race Team versenyzőit. Kiss Viktor a hétvégén kormány helyett újra itinerfüzetet ragad. Pilótájának neve sem ismeretlen rallys berkeken belül: ezúttal Elek István terelgeti majd a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-t, a számára jól ismert és szerencsét hozó osztrák szakaszokon.

 Elek István: Versenykörülmények között, utoljára 11 hónappal ezelőtt, a Mikulás Rallyen ültem autóban. A szerdai teszten volt alkalmam egy kicsit visszarázódni a ritmusba, s megismerkedni a Mitsubishi R4-essel. Korábban még nem vezettem ilyen kocsit, s okozott is egy kisebb meglepetést. Nem számítottam olyan nagyon számottevő különbségre az N-es és az R4-es Mitsubishi között, de a tréning közben éreztem, hogy teljesen más volt a gép viselkedése. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy könnyebb maga az autó, és a futómű és sokkal masszívabb, erősebb. Hamar sikerült összebarátkoznom az új technikával, bízom benne, hogy ez a hétvégi versenyen is így fog menni.

A Mitsubishi teljesítményében tehát abszolút biztos vagyok, már csak az a kérdés, én hogyan fogom terelgetni. Helyezés tekintetében azonban nem tudom konkrétan behatárolni, hova is várnám magunkat. Le kell mennie az első gyorsnak illetve az első körnek ahhoz, hogy az erőviszonyok kiderüljenek. Titokban azért reménykedem abban, hogy meg fogjuk majd lepni a mezőnyt. Emellett sokan azt is várják tőlem, hogy a Waldviertel Rallyen alakítani fogok, hiszen Rongits Attila és Botka Dávid mellett nekem van a legnagyobb pályaismeretem itt. Azon leszünk tehát mi is Viktorral, hogy minél eredményesebben zárjuk a versenyhétvégét.

 

Kiss Viktor: Csapatunk az eredeti tervek szerint két autót indított volna el a hétvégi Waldviertel Rallyen – az egyiket Elek Pisti, a másikat én vezettem volna. Sajnos az egyik Mitsubishit nem sikerült időben felkészíteni a megmérettetésre, ezért azt találtuk ki, hogy a hétvégén én segédkezek majd Pistinek, aki szintén a Maxx Race Team versenyzője. Újdonsült sofőröm nem először koptatja majd a gumit a kinti pályákon – velem ellentétben –, s eddig mindig szép eredményekkel térhetett haza Ausztriából. Számára ezért az elfogadható eredmény csakis az abszolút győzelem lehet. Én minden tőlem telhetőt meg is teszek majd ennek érdekében, hogy ezt elérjük, felkészülésképpen például rengeteg belső felvételt elemzek, hogy ne érjen odakint nagy meglepetés. A futam előtt tesztelünk majd még egyet, aztán belevágunk a sűrűjébe…

Kiss-Vass2