Műsorajánló- Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!
A következő adásban: A Budapest Burlesque és a The Unbroken Promise!

Jutasi Tamás (Dj Jutasi) a régi idők kávéházi hangulatát emlegeti a Hallgass Hazait műsorában:  “Ami most történik, az egy reneszánsz, ez megtörtént már egyszer, csak most egy kicsit rózsaszínűbb, narancssárgább, uv-színesebb…”

30 éve áll a dj pult mögött, gondolhatjuk, hogy mi mindenre emlékszik: “92 környékén elindult az a fajta promóciója a dj-knek, hogy már kiírták őket a szórólapokra. Addig nem volt szórólap, addig a dj és mondjuk a pultos között egy vendéglátóegységben nem volt különbség, mert mindkettő egy alkalmazottja volt a helynek, és csinálta mindenki a dolgát.”

Amikor többen csinálják egyszerre: “Maga az, hogy számokat játszik az ember, mint dj, az egy tök jó dolog, mert örömet okoz másoknak, tehát egy pozitív cselekvés, de azért az igazi tuti az, amikor ezt többen csinálják egyszerre. Nagyon érezhető a bulikon, hogy amikor valaki hangszeren játszik rá, és azt ott szépen kitaláljuk, hogy hogyan legyen, és ne csak vizuális effektként szerepeljen, hanem szóljon is, akkor lehet érezni, hogy egy élő szerű dolog kavarodik ki belőle – úgyhogy ezt a vonalat mi szeretnénk tartani.” E mellé jön a digitális homokfestés is, amit rendszeresen bevetnek a bulikon.

A Budapest Burlesque gondolata nem most született, de az első konkrét dal, ami már ilyen névvel elérhető még friss: Szerelemhez nem kell szépség. “Ez egy bemutatkozó dalnak készült Szűcs Gabival.”