Muresan: Pozitív kezdés Jerezben

 Hétvégén a sorozat történetében először vizitál Jerezben a Superbike világbajnokság egyik fő betétszériájaként futó FIM Superstock 1000 Kupa, melynek magyar érdekeltsége is van, hiszen a román Robert Muresan a magyar szakemberekkel dolgozó, magyar szerelők által felkészített BMW S1000RR-essel futó H-Moto Team színeiben hajt a pontszerző helyekért.

Az elmúlt hétvégén szintén a magyar csapattal román Superbike bajnoki címet szerző fiatal motorosnak a nürburgringi forduló után ez a második FIM Superstock 1000 Kupás szereplése a H-Motóval, melynek azzal az egyértelmű céllal vágott neki, hogy megszerezze első pontjait a világbajnokság betétsorozataként futó nemzetközi sorozatban.

A cél tehát a top15, amitől a pénteki nyitónapon sem állt messze Muresan, sőt, az első szabadedzésen a 13. helyet sikerült megszereznie. Az időmérő edzésen ugyan minimális mértékben tovább javított saját legjobb köridején, ám az 1:47.881-es idő összességében most „csak” a 17. helyre volt elég. Innen próbál meg a román pilóta és a magyar csapat együtt tovább javítani a szombati szabadedzésen, illetve időmérőn.

Robert Muresan :- „Ez egy jó nap volt kezdésnek. Úgy érzem, találtunk néhány jó beállítást szombatra, és nagyon jól kezdtük ezt a hétvégét, hiszen az első szabadedzésen 13.-ak lettünk. Az időmérőn aztán kicsit más irányba mentünk el a beállításokkal, ami annyira nem vált be, így ott a 17. helyen sikerült megszereznünk. Nagyon magabiztosan várom a folytatást, és tudom, hogy a top15-be gond nélkül be kell férnünk.”
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*