Muresan: „Készen állunk a portugáliai küzdelemre!”

H-Moto_Muresan_Portimao_elozetes_kep2Szűk két hét elteltével az ötödik fordulóval folytatódik a FIM Superstock 1000 Kupa idei szezonja. A helyszín a szintkülönbségeiről is elhíresült Portimao, s a mezőnyben természetesen ezúttal is ott lesz a magyar H-Moto Team román versenyzője, Robert Muresan.

A kizárólag magyar szakembereket foglalkoztató H-Moto Team immár második hétvégéjének vág neki egy versenyzővel a FIM Superstock 1000 Kupában, hiszen a korábban náluk szereplő Riccardo Cecchini egy szponzori döntés miatt már a misanói futam előtt elhagyta a csapatot. Robert Muresan azonban Portimaóban is ott lesz a mezőnyben, hogy BMW S1000RR típusú versenygépének nyergében felvegye a harcot a többi pilótával szemben.

A román Superbike-bajnok az előző két helyszínen egyaránt pontot szerzett: Imolában a remek 8. helyen ért célba, míg legutóbb két hete a misanói versenyt a 13. pozícióban zárta. A 23 éves motoros számára így továbbra is egyértelműen a pontszerzés lehet a cél, s állítása szerint a beállításaik is megvannak a portugál aszfaltcsíkhoz, ugyanakkor csapatával együtt tudják, hogy a rendszerint erős portimaói szél miatt nem számíthatnak könnyű versenyre.

Robert Muresan
„Csütörtökön elvégeztük a szokásos rutinmunkákat: beállítottuk az összes eszközt és berendezést, s elkezdtünk dolgozni a motoron is. Megbeszéltük a beállításokat és a stratégiát is, tulajdonképpen felkészítettük a gépet a versenyhétvégére. Természetesen körbejártuk a pályát is, s eközben kielemeztük az összes ívet és kanyart. Jól érezzük magunkat, a motor is rendben van, ugyanakkor tudjuk, hogy a verseny kemény lesz, mivel itt Portimaóban mindig nagyon erős a szél, s bármi megtörténhet. Bízunk az új beállításokban, s készen állunk egy nagyszerű portugáliai küzdelemre!”