Muresan: „Kemény, de látványos verseny vár ránk vasárnap”

H-Moto_Muresan_Magny-Cours_szombat_kep1A magyar H-Moto Team színeiben induló Robert Muresan szombaton a nyolcadik helyre kvalifikálta magát a FIM Superstock 1000 Kupa magny-cours-i szezonzáró hétvégéjén. A fiatal román versenyző bízik benne, hogy amennyiben az időjárás nem tréfálja meg őket, szép eredménnyel búcsúzhatnak a 2014-es évadtól.

Robert Muresan a pénteki napot a nyolcadik helyen zárta a FIM Superstock 1000 Kupa franciaországi idényzáróján, onnan várhatta a szombat reggeli folytatást. A sűrű köd azonban közbeszólt, így a H-Moto Team pilótája és társai csak kora délután teljesíthették idei utolsó szabadedzésüket, amely során a román motoros ugyan javított addigi legjobbján, ám az összesített eredménylistán visszacsúszott a 11. pozícióba. Az időmérő edzésre aztán jól sikerültek a módosítások a BMW-n, így újabb javulást tudott elérni a pontverseny 13. helyén álló pilóta, s végül a nyolcadik rajtkockát szerezte meg a holnap kora délután kezdődő viadalra.

Muresan és csapata bizakodva tekintenek előre a vasárnapi versenyre: a fiatal versenyző tisztában van vele, hogy a rendkívül szoros és versenyképes mezőnyben kemény küzdelemre van kilátás, ám reméli, hogy ha az időjárás sem szól közbe, akkor egy jó eredménnyel tehetnek pontot 2014-es szereplésük végére.

Robert Muresan
„Az időjárási körülmények miatt négy órával később kezdődött meg a harmadik szabadedzés, amely olyan szempontból jól alakult számunkra, hogy 1:42.745-re javítottam a legjobbamat, ugyanakkor ütköztem Walkkal, ami nélkül még jobban is szerepelhettem volna az összesített eredménylista 11. helyénél. Az időmérőre új beállításokkal próbálkoztunk, amelyeknek köszönhetően erős köröket teljesítettem: 1:41.803-ra javítottam az időmet egy remek körnek köszönhetően, amely során még Lussiana ellen is harcoltam. Úgy vélem, holnap kemény, de látványos verseny vár ránk. Ha az időjárás nem fog gondot okozni, akkor jó eredményben reménykedünk. Pozitívan állunk a dolgokhoz, s az apró váltóhiba ellenére, amelyet vasárnapra megoldunk, úgy hisszük, jól sikerülhet a szezonzárás.”