Muresan: „Ez a legjobb eredmény, amit valaha román motorversenyző elért”

Robert Muresan a 11. helyről indulva, egy kicsit gyengébben sikerült kezdés után, a 16.-ról egészen a 8. helyig jött előre a FIM Superstock 1000 Kupa mai, imolai futamán, ami a román gyorsasági-motorsport eddigi legkimagaslóbb eredményét jelenti. Magyar szempontból ez azért örömteli hír, mert mindezt egy magyar csapat, a H-Moto Team színeiben érte el…

Egy kizárólag magyar szerelők által felkészített motorral, magyar mérnökök és magyar kiszolgálócsapat támogatását élvezve. Ez a 8. hely tehát legalább annyira magyar siker is, mint román, amely megannyi kiváló magyar szakember áldozatos munkáját dicséri. Muresan és a csapat érdemeit pedig még tovább növeli, hogy legjobb BMW-sként érték el a mai 8. helyezést, és márkatársaik közül kiemelkedtek. A pilóta több szép előzést is bemutatott a futam során, többek között az asseni futamgyőztes Kevin Valk mellett is egy kiváló manőverrel húzott el.

A csapat másik versenyzője, Riccardo Cecchini ellenben kínkeserves versenyt tudhat maga mögött. Az olasz még pénteken bukott, megütötte vállát, és ez alapvetően meghatározta hétvégéje hátralevő részét. A futamon is csak árnyéka volt önmagának és szenvedett, de azért becsülettel végigteljesítette a 15 körös távot.

Robert Muresan
„Örömmel tölt el a mai eredmény, és nagyon elégedett vagyok csapatommal, a H-Motóval. A Csapat iszonyú keményen dolgozott, és jó munkát végeztünk ezen a versenyen. Abban is nagyon bízunk, a mostani versenyhez hasonlóan a következő futamokon is a legjobb helyen tudunk majd zárni a BMW-vel futó pilóták közül. Ez a legjobb eredmény, amit valaha román motorversenyző elért, úgyhogy szeretném nagyon szépen megköszönni a csapatnak, a családomnak és a szurkolóknak mindazt a támogatást, amit tőlük kapok. Találkozunk Misánóban!”

Riccardo Cecchini
„Nagyon nagy fájdalmaim voltak a verseny alatt. A rajt előtt úgy gondoltam, ennél kicsit jobban tudok majd teljesíteni, de a motort sem éreztem most a legjobbnak. A következő versenyt is az egyik hazai pályámon, Misanóban rendezik, remélem, ott sikerül majd egy jó eredményt elérnünk.”

Kelemen Krisztián, csapatfőnök
„Nagyon boldog vagyok Roby teljesítménye miatt. Abszolút tudatosan építette fel a hétvégét és a beállítások, amelyekkel folyamatosan dolgozunk, egyre jobban működnek. Nagy kő esett le a szívemről, mikor leintették a versenyzőmet, hisz nekünk is nagyon fontos volt végre a jó végeredmény. A krónikák ezeket őrzik meg nem a részeredményeket. Fárasztó hétvégén van túl a kiszolgálócsapat, hisz Ricci hibája után komoly energiákat mozgósítottunk , hogy a motorja tökéletes legyen. Az lett. Az általuk hozott új beállításokat viszont nem sikerült kipróbálni, mivel eközben bukott. Ezt nagyon sajnálom, mert akár lehetett volna ez egy teljesen új irány. Roby eredménye miatt büszkeség tölt el, de a másik versenyző körüli hétvégi események miatt negatív érzéseim vannak, ezek miatt nem felhőtlen a boldogságom. Kemény a motorsport és nekem is sokat kell még keményednem! Viszont mindennel együtt fantasztikus két héten van túl a csapatom! Múlt hétvégén a 12 éves Kovács Bálint nyerni tudott Olaszországban az Alpok-Adria Bajnokság 125SP kategóriájában, míg ezen a hétvégén Katarban Kis Viktória a Losail Ázsia Bajnokság mind a két utolsó futamát megnyerte! Ez két hétvége alatt három nemzetközi győzelem és egy 8. hely a Stock 1000 kupán! Köszönöm az egész csapatnak és minden versenyzőnknek. Büszke vagyok Rátok, és ezért érdemes ennyit dolgozni!”