Muresan: „Egy kis szerencsével és rengeteg munkával akár meglepetést is okozhatunk”

A hétvégén rendezik a 2014-es évad utolsó versenyét a FIM Superstock 1000 Kupa mezőnye számára a franciaországi Magny-Cours-ban, ahol természetesen a H-Moto Team román versenyzője, Robert Muresan is rajthoz áll. A fiatal pilóta remekül taktikázott a pénteki második szabadedzés végén, így a nyolcadik helyről, bizakodva várhatja a szombati folytatást.

Máris elérkezett a szezonzáró ideje a Superbike világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 1000 Kupa számára 2014-ben: az idény utolsó versenyére Magny-Cours-ba látogatott a mezőny. A magyar H-Moto Team román pilótája, Robert Muresan is természetesen ott van az indulók között, s nem is teljesített rosszul a pénteki nap folyamán: bár a délelőtti tréningen még problémái akadtak azzal, hogy alkalmazkodjon a franciaországi pályához, a második szabadedzés már kiválóan sikerült számára, hiszen az utolsó percekben, egy friss szett abronccsal tudott jelentősen gyorsulni, így végül az összesített eredménylista nyolcadik helyén zárta a napot a fiatal motoros.

A bajnoki pontverseny 13. pozícióját elfoglaló versenyző szerint azonban ez még nem a csúcs: csapatával együtt tovább gyorsulhatnak a következő két nap során, s az időjárás kedvező alakulásával, no meg persze rengeteg munkával akár egy remek eredmény is kisülhet az évad záró fordulóján. Holnap mindenesetre a harmadik szabadedzést követően a délutáni időmérőn teheti le egy jó vasárnapi verseny alapjait.

Robert Muresan
„Nem kezdődött jól a hétvégénk, mert problémáim voltak azzal, hogy alkalmazkodjak ehhez a pályához a BMW S1000RR-emmel, noha néhány éve már versenyeztem itt még a 600-asok között. Az első szabadedzés 13. helyezése után más stratégiát alkalmaztunk a második tréningen: az utolsó két körre új gumit raktunk fel, így 1:42.777-es időre voltam képes, ezzel nyolcadik lettem az összesített tabellán, s a legjobb a BMW-k közül. Úgy gondolom, akár még egy másodpercet is gyorsulhatunk, és a következő két nap időjárása is kedvezhet nekünk. Nem várunk sokat ettől a szezonzárótól, de egy kis szerencsével és rengeteg munkával akár kellemes meglepetést is okozhatunk.”