Muresan célja a pontszerzés lesz a vasárnapi futamon

A mostani hétvégén, a legendás nürburgringi aszfaltcsíkon rendezik a FIM Superstock 1000 Kupa idei nyolcadik versenyét, melynek mezőnyéből természetesen nem hiányozhat a H-Moto Team versenymotorja sem. A BMW S1000 RR nyergében viszont a sérült Győrfi Alen helyett ezúttal Robert Muresan ül, aki a vasárnapi futamot a 19. rajtkockából kezdheti majd meg.

A román pilótának nem csak a magyar csapat motorjával ez mindössze a második versenyhétvégéje, de 1000 köbcentiméteres versenymotorral is csak egy alkalommal indult ezelőtt versenyen – a pannóniaringi OB-futamon, ahol a H-Moto Teammel első közös versenyén rögtön két futamgyőzelmet szerzett.

Bár a nürburgringi verseny előtt egy közös tesztre is lehetősége nyílt a csapatnak és motorosának, ám ilyen kevés 1000 köbcentis tapasztalattal a háta mögött kijelenthető, hogy Muresan még jelen pillanatban is tanulja a motor viselkedését, és ennek megfelelően folyamatosan gyorsul, ahogy egyre többet és többet megy a BMW-vel. Az edzéseredmények is ezt mutatják, hiszen eddig a hétvége valamennyi tréningjén javítani tudott korábbi legjobbján.
Pénteken az első szabadedzésen 2:03.693-mal kezdett, majd az első időmérőn 2:02.447-tel folytatta. A szombati második szabadedzésen további két tizedet javítva, 2:02.244-es idővel a 18. helyen nyitotta a napot, majd a második időmérőn már 2:01.730-cal végzett a 19. helyen. A pénteki első időmérő után tehát a szombati második kvalifikációt is a 19. pozícióban zárta a 22 éves pilóta, aki a 11 körös vasárnapi futamot így a 7. sor első rajthelyéről kezdheti majd meg.

Célja nem változott a hétvége kezdete óta: továbbra is a pontszerzésért, vagyis a top15-be kerülésért fog küzdeni, amire folyamatos gyorsulását elnézve reális esélye lehet. Vasárnapra egyébként meglehetősen változékony időjárást jósolnak a Nürburgring környékére, így nem kizárt, hogy az eső is megérkezik a pályára, és Muresannak vizes aszfalton kell majd teljesíteni pályafutása első FIM Superstock 1000 Kupa futamát, melyet vasárnap 10 óra 30 perces kezdettel az Eurosport2 élőben közvetít.

Robert Muresan:- „Nem volt rossz napunk. Rengeteg beállítást kipróbáltunk a motoron, de a végére megtaláltuk a megfelelőt, amivel holnap folytatni fogjuk. Próbáltam mindig tapadni a gyorsabb versenyzőkre, és ellesni tőlük az apró kis finomságokat a pályán, és igazán csak a végén kezdtem el húzni neki, ekkor futottam a leggyorsabb körömet. Minden, amit mondhatok, hogy nincs könnyű dolgunk, de egyre jobban ráérzek a motorra, ami egyébként nagyon jól viselkedik. Úgy gondolom, hogy holnap legalább 1-1,5 másodperccel gyorsabban tudunk majd menni azzal a beállítással, amit most a nap végén találtunk. A csapat jó, várjuk a holnap warm up-ot, és magabiztosan készülünk a versenyre.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*