Múlt és jelen találkozása – szelfidömping a Budai Várnegyedben

Komoly érdeklődés övezte a Hősök Útja szelfipontját az idei ünnepen. A történelmi alakok virtuális társaságában készíthető fotókból több mint félezer kép készült egy nap alatt. 

Hét sorsfordító döntés históriája, hét magyar hős, hét hősies tettének története elevenedik meg az elmúlt 1000 évből a Hősök útja programsorozatban a Budai Várban augusztus 20-án és 21-én.

A Tóth Árpád sétányon közel 150 szereplő – hagyományőrző csoportok és színészek – 10-15 perces jelenetei teszik testközelből átélhetővé a magyar történelem hősies pillanatait kicsik és nagyok számára. Szent István király taktikus diplomáciai lépései, Szent László hősies önfeláldozása, Hunyadi János törököt megállító gyors helyzetfelismerése, az egri várvédő nők hősiessége, Kossuth követének halálmegvető konspirációja, Muhr Ottmár magyar huszárezredesnek az I. világháború menetét megváltoztató önfeláldozása, és a Donnál harcoló 2. Magyar Hadsereg századosának Duska Lászlónak katonáit mentő, hadbíróságot kockáztató parancsa is életre kel.

A puskaropogástól és kardcsörgéstől hangos, izgalmas jelenetek élménye mellett a látogatók a Hősök Útja szelfipontján készített, történelmi alakok virtuális társaságában készített fotókkal is megörökíthették az ünnepi pillanatokat. A tavaly már nagy sikert aratott attrakció idén is közönség kedvenc lett: több mint félezren álltak kamera elé a rendezvény első napján.

MTI