Mozdulatlanul kellett énekelnie Nikának A Dal színpadán

Különlegesen látványos produkcióval lépett színpadra Nika A Dal szombati, utolsó elődöntőjében. Az énekesnő arcát egy Magyarországon élő tévéműsorban még sosem használt technológia segítségével „festették meg”.

 image_00013

Egyedülálló színpadi látványvilággal állt színpadra szombat este Veres Mónika Nika. Az énekesnő arcát az itthon élő televízióműsorban még sosem próbált 3D mapping technikával festették meg. Nika dolga nem volt egyszerű, hiszen egy energiával teli dal, az Emlékkép első felét kellett tökéletes mozdulatlanságban előadnia.

A nézők ezt nem láthatták, de a fejem hátulról egy mikrofonállvánnyal volt kitámasztva, hogy el ne mozduljon. Egy centis kilengés is azt eredményezte volna, hogy az arcomra vetített látvány már nem mutat megfelelően – mesélte Nika. – Hetekig gyakoroltam, hogy mozdulatlanul álljak és énekeljek, aki volt már színpadon, az tudja, hogy ez nagyon nehéz.

 image_00048

Nika arcát Bordos László nemzetközileg is elismert művész speciális technikával szkennelte be, A Dal stábja pedig rengeteget dolgozott azon, hogy a látvány a lehető legjobban érvényesüljön. Az sem volt mellékes szempont, hogy az énekesnő milyen színű öltözéket visel, pontosan meg kellett tervezni cipősarkának magasságát éppen úgy, mint azt, milyen szögben tartja a mikrofont.

A közönség és a zsűri végül úgy bizalmat szavazott a fantasztikus produkciónak, így Nika ott lesz a középdöntőben, és megvan az esélye arra, hogy ő képviselhesse Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban.