Molnár Gábor Bocuse d’Or döntősön az ország szeme

A 2015-ös lyon-iBocused’Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart.

A világ legrangosabb szakácsversenye előtti hónapokban a felkészülés fő terepe természetesen a konyha, de a Bocused’Or világdöntős országokra évről évre kreatív feladatok is várnak. Az első a versenyzőt bemutató plakát elkészítése, amely nemcsak Molnár Gábort, de egyben hazánkat is képviseli a 24 versengő nemzet között. A hazai szurkolótábor a Bocused’Or ’BestPosterPrize 2015’ Facebook aloldalon szavazva támogathatja a versenyzőt. Magyarország máris az esélyesek között van, de minden szavazat számít, míg január végén kiderül, sikerül-e a 2013-as győzelmet megismételni.

A plakátot a Bocused’Or Akadémia felkérésére a korábbi közönségdíjas Széll Tamás fotóját is jegyző HG360 Reklámügynökség és a Fotógyár csapata készítette. A kreatív koncepció a magyar kártya jellegzetes grafikáját cseréli részletgazdag fotóra. Az elszánt, egyben magabiztos tekintet azt is jelzi, hogy versenyzőnk igazán erős kártyát szeretne majd kijátszani Lyonban. Az elrendezésben olyan hozzávalók szerepelnek, mint a kápia paprika – Molnár Gábor kedvelt lecsó alapanyaga –, vagy a gyöngytyúk, amely a lyon-i döntő húsételének fő témája. Hajnal Péter szakmai vezető és Ruszthy Dávid art director irányítása alatt az elkészült képek Sárosi Zoltán munkái, a gyártásvezetői feladatokat Lantos Vica végezte.

Itt adhatja le szavazatát: http://on.fb.me/1t2oKCM

A legnagyobb megmérettetésre a világverseny második napján, január 28-án kerül majd sor, a magyar csapatban Molnár Gábor versenyző, Vomberg Frigyes edző, Pohner Ádám commis és Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, mint zsűri képviseli az országot. Addig komoly munka vár rájuk és a felkészülést koordináló Akadémia tagjaira; a hazai találmányra, a Gömböcre építő koncepció és tál kialakításától a magyar kiállítói és VIP stand kínálatáig minden részletnek jelentősége van.

Céljuk nem kevesebb, mint hogy a lyon-i döntő helyszínén, a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari szakkiállításon hazánkra irányítsák a több mint 180 000 nemzetközi vendég és a gasztronómia legnagyobbjainak figyelmét. A 2016-os Bocused’Or európai döntőjének rendezési jogát tavasszal Magyarország nyerte el, ezért már most szeretnék a szakmát és a gasztronómia rajongóit Budapestre, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének következő helyszínére invitálni.

A felkészülést a Magyar Bocused’Or Akadémia weboldalán és Facebook oldalán követheti.