MNB: kihirdették a Bank to the Future verseny eredményét

A “Bank to the Future” Design Sprint mobilapplikáció tervező verseny fődíját, 2 millió forintot a PineDesignHouse csapata nyerte, az  1 millió forintos különdíjat a Coincidence csapat kapta – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán honlapján.

    A tájékoztatás szerint a fődíj és a különdíj mellett tematikus díjakat is kiosztottak fél-fél millió forint értékben, a “Legjobb design és UX/UI” díját a MoneySavers csapat, a “Legjobb prezentáció” díját a Zset-ON csapat, a “Legjobb edutainment megoldás” díjat a Blitzscale csapat, illetve a “Legjobb gamification megoldás” díját a Loan Sharks csapat kapta.
    “Bank to the Future” címmel első alkalommal hirdette meg a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése keretében az mobilapplikáció tervező Design Sprint versenyt.
    Az ötletverseny keretében a BME hallgatóiból álló 3-4 fős csapatoknak kellett az MNB Pénzmúzeum tematikájához kapcsolódva a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztését támogató mobil-alkalmazásokat fejleszteniük.
    A verseny első fordulójában 24 csapat adott le ötletpályázatot, közülük egy 10 tagú szakmai bíráló bizottság választotta ki a legjobb munkákat beküldő, így a döntőbe továbbjutó 12 csapatot.
    A döntőre 2020. március 31-én online módon, a csapatok és a szakmai zsűri interaktív részvételével került sor, ahol minden csapat videóban mutathatta be ötletét, illetve a kifejlesztett alkalmazását.

Forrás:MTI