MNASZ állásfoglalás- halálos kimenetelű baleset Kiskunlacházán

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) állásfoglalása a hétvégi, Kiskunlacházán történt tragikus kimenetelű balesettel kapcsolatban

 Az MNASZ vezetősége és teljes tagsága megdöbbenve értesült arról, hogy a hétvégén halálos kimenetelű baleset történt Kiskunlacházán, egy rendezvényen, melyet a híradásokban rali versenynek neveztek.

 Az esettel kapcsolatban az MNASZ vezetősége a következőket hozza nyilvánosságra.

1. A rendezvényt a szervezők nem autóversenynek nevezték, az MNASZ-hez regisztrációs kérelmet nem nyújtottak be, az eseményt és annak dokumentumait ezek alapján nem volt módja vizsgálni.  Így azt az MNASZ nem regisztrálta, arra engedélyt nem bocsájtott ki, Az interneten található információk szerint az eseményt vevőtalálkozónak hirdették meg.

 2. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség mindig is elsőszámú feladatának tekintette, hogy mind a versenyzők, mind pedig a közreműködők, nézők biztonsága a lehető legmagasabb fokú legyen az általa engedélyezett versenyeken. Minden esetben a sporttörvény idevonatkozó szabályai szerint jártunk, és járunk el valamennyi bejelentett rendezvénnyel és sporteseménnyel kapcsolatban. Döbbenettel hallottuk a tragédia hírét, és szeretnénk a magunk és az MNASZ teljes tagsága nevében őszinte részvétünket kifejezni az elhunyt családtagjainak.

Budapest, 2013. 05. 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*