MÍNUSZOKKAL ÉS VITORLÁSVERSENNYEL BÚCSÚZOTT AZ ÓÉV A BALATONON

Szikrázó napsütés, mínuszok és verseny a vízen. Frappáns évzáróra gyűlt össze a hazai vitorlázó társadalom. Az év utolsó napján immár 3. alkalommal rendezték meg a Szilveszteri Regattát, Balatonlellén, a BL YachtClubban.

_DSC0239 (1024x683)

18 egység közel 150 vitorlázóval a fedélzetén vágott neki a kihívásnak, hogy a legjobban teljesítse a balatonlellei BL YachtClub előtti vizeken kirakott pályát és az év utolsó óráiban még a dobogó tetejére állhasson.

Szikrázó napsütés, stabil, vitorlázáshoz ideális, 10-12km/h, szél várta a versenyzőket, de a vízen érzékelhető mínusz 7 fok, bizony kihívást jelentett mindenkinek.

3 éve hagyományteremtő céllal szervezték meg először a szilveszteri vitorlásversenyt, mely már akkor is teltházzal indult. Ezzel a kezdeményezéssel is szeretnék bizonyítani az esemény szervezői, hogy télen is érdemes a Balatonhoz jönni, hisz a szilveszteri regattán nem csak profi vitorlázók, hanem lelkes amatőrök is indultak. A vitorlázás igazi szerelmesei igyekeznek megragadni minden alkalmat, így nem kérdés, hogy az év utolsó napján is hajóra szállnak, de sokan nem csak a verseny, hanem az azt követő szilveszteri mulatság miatt is érkeztek.

A verseny teljesen egyforma Bavaria 32 cruiser hajókkal zajlott, így még inkább a csapatok tudásán múlt a győzelem. 3 körben selejtezőkkel kezdődött a regatta, az első két hajó egyenes ágon jutott be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatták.

A III. Szilveszteri Renault Regatta versenyzőinek vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata garantálta.

Eredmények:
Nagydöntő:
I. BL Party Team – Turós László
II. Code8 – Fazekas Gábor
III. Viktória Sailing Team – Vida Péter
Kisdöntő:
I. MIX – Galla Viktória
II. Fagyállók – Szabó Árpád
III. Jégtelen történet – Bóna József