MINI LIVING – Forests (Rengetegek)

A 2016-os London Design Fesztivál programsorozatának részeként a MINI és Asif Khan építészmérnök a második MINI LIVING installációról is lerántja a leplet.

A 2016-os London Design Fesztivál programsorozatának részeként a MINI és Asif Khan építészmérnök a második MINI LIVING installációról is lerántja a leplet.

P90231523-mini-living-forests-connect-space-08-2016-2249px

A nagyvárosi ember „harmadik otthonaként” elhíresült helyszínek az otthon és a munkahely után a modern társadalom legfontosabb találkozási, kibontakozási és kikapcsolódási pontjai, amelyek a mindennapok személyes élettereit kitágítva segítenek szusszanásnyi szünetet tartani, összehozni a rég vált találkozókat és fokozni a kreativitás adta inspirációt. A szabadúszók például előszeretettel beszélik meg üzleti jellegű találkozóikat kávézókba, mobil irodákba és éttermekbe, a MINI a 2016-os London Design Fesztivál közeledtével ezért összefogott a brit fővárosban élő építészmérnökkel, Asif Khan-nal, hogy a MINI LIVING –Forests (MINI LIVING – Rengetegek) elnevezésű installáció képében közösen értelmezzék újra az „életterek köztereinek” három legfőbb fajtáját.

A fesztivál ideje alatt az életnagyságú installáció a nagyvárosi forgatag közepén mindenki számára átélhető, vadonatúj tereket kínál majd, amelyeket az érdeklődők saját ízlésük szerint formálhatnak át. A MINI LIVING – Forests névre keresztelt installációval a brit kisautó-gyártó tovább folytatja a jövő nagyvárosainak kérdéseit feszegető nyilvános párbeszédet, amelyet idén április 12-17. között, a Milánóban megrendezett Salone del Mobile kiállításon leleplezett első MINI LIVING installációval indított útjára.

A MINI LIVING – Forests egy három helyiségből álló élettér-koncepcióra épül, amelyet a végtelen, érintetlen erdők érintését adó japán „shinrin yoku” (szabadfordításban „erdőzuhatag”) életérzés ihletett. A különleges anyaghasználattal, a tárgyak tapintásával, az életteli növények kisugárzásával és a bútorok elrendezésével a kategorikusan elkülönített helyiségek (Kapcsolat, Alkotás és Pihenés) bárki számára testközelbe hozzák az érintetlen természet ölelését. A három helyiséget a fesztivál ideje alatt a brit főváros Shoreditch negyedének központjában állítják ki az alkotók.

A Kapcsolat helyiség (Connect Space) a rég várt találkozóknak és az üzleti tárgyalásoknak kínál teret, legyenek akár spontának, akár előre megbeszéltek. A szoba középpontját itt egy hatalmas asztal adja. Aki a munkára szeretne összpontosítani, az Alkotás helyiségben (Create Space) találja meg a legideálisabb helyszínt, amelynek belső kialakítása a kreativitás és az inspiráció kibontakozásának oázisaként a dolgozó tetszése szerint változtatható. A Pihenés helyiség (Relax Space) életteli növényekkel köszönti a kikapcsolódásra vágyókat és mindazokat, akik megállnának egy pillanatra.

A MINI LIVING – Forests a szeptember 17-25. között megrendezendő 2016-os London Design Fesztivál ideje alatt várja a látogatókat, hogy az installációba lépve belekóstoljanak a jövő nagyvárosainak érezhetően jobb életminőségébe.

A MINI LIVING – Forests látogatható*:

Szeptember 17., szombat: 10:00 – 20:00 között
Szeptember 18., vasárnap: 10:00 – 18:00 között
Szeptember 19., hétfő: 08:00 – 20:00 között
Szeptember 20., kedd: 08:00 – 22:00 között
Szeptember 21., szerda: 08:00 – 21:00 között
Szeptember 22., csütörtök: 08:00 – 20:00 között
Szeptember 23., péntek: 08:00 – 20:00 között
Szeptember 24., szombat: 10:00 – 20:00 között
Szeptember 25., vasárnap: 10:00 – 18:00 között

*Mindegyik időpont a greenwichi középidő szerint értendő.