Mindkét pilótánk a dobogón, Norbi kamionja totálkáros

Elmúlt hétvégén Oroszországban a Smolensk Ringen versenyzett a Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

Az OXXO Energy Truck Race Team két pilótája már az edzéseken is jól szerepelt,  az időmérőn Kiss Norbi 3., Major Beni 10. lett.

Az első futamon Norbi már az első kanyar után átvette a vezetést, ugyanis belső íven bebújt a két többszörös Európa-bajnoknak, Jochen Hahnnak és Antonio Albacetenek. Albacete az utolsó kanyarig nyomás alatt tartotta Norbit, de megtörni – és megelőzni nem tudta, így Norbi saját maga és a csapat élete első elsőfutamos győzelmét szerezte!

Beni szintén jó rajt után próbálta támadni az előtte haladókat, de nem tudott előzni, így maradt a 10. helyen.

A második futamon Norbi a 8. helyről már az első körben feljött az 5.-re, ahol Hahnnal és Oestreich-kal csatázott, próbált előrébb menni, de végül maradt az 5. helyen.

Beni a 10. helyről rajtolt, és szinte végig Reinert és Vrsecky mögött autózott, ő sem tudott előrébb menni, így megtartotta pozícióját, ezzel a mai napon mindkét futamban Eb pontot szerzett!

Vasárnap Norbi az első futamon az 5. helyről rajtolt, szorosan tapadt az előtte haladókra, de mögötte Adam Lacko kamionján eltört egy rugó, ami leszakította a kormányművet, így irányíthatatlanul és alig lassulva telibe találta Norbi jobb hátsó kerekét, és szó szerint kiütötte pilótánkat a versenyből. Kamionunk totálkáros lett, a komplett hátsó futómű szétment, a laprugók eltörtek, az alváz is megsérült, így hatalmas munka vár a csapatra, hogy a következő versenyre újjáépítse Norbi versenykamionját.

 

Beni számára a vasárnap sokkal jobban alakult, a baleset miatti piros zászló után a hetedik helyen fordult, és meg is őrizte helyét a leintésig.

 

Az utolsó futamon a fordított rajtrács miatt az első sorból rajtolt Beni, másodiknak fordult, és sikerült kicsit meglépnie üldözői elől, akik nem kisebb nevek voltak, mint Oestreich, Hahn vagy épp Vrsecky. Beni közeledett az élen haladó Mikára, de utolérni nem tudta, viszont őt sem lehetett megfogni, így ifjú pilótánk megszerezte második dobogós helyezését a Kamion Európa-bajnokságon!

A mostani hétvégén szerzett pontjaival Beni már 10. a bajnokságban.

 

Bár következő versenyünk egy hónap múlva lesz, csapatunknak ez az idő éppen csak elég lesz Norbi kamionjának újjáépítésére. Mindezek mellett mindkét pilótánk számára hozott sikert a hétvége, hisz Norbi most győzött először első futamon, Beni pedig a Nogaroi győzelme után ismét felállhatott a dobogóra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*