Minden, amit tudni akarsz a Korra legendájáról

A Víz Törzsei, a Föld Királysága, a Tűz Népe, és a Levegő Nomádjai – négy nép, aminek tagjai között ott vannak a rájuk jellemző elem uralására képes „idomárok”. Csak egyetlen ember képes azonban mind a négy elem irányítására, az Avatar. Rajongóknak kötelező, szkeptikusoknak kötelezően ajánlott: minden, amit tudni akarsz a Nickelodeon népszerű animációs sorozatáról, a Korra legendájáról!

 

Történet

A sztori a kétszeres Emmy- és Kids’ Choice Awards-díjas Aang legendáján alapul, amiben az ellenségekből lett barátok, Aang és Zuko együtt alapították Köztársaság Várost. A Korra legendájának 3. könyvében az események többnyire a Föld Királyságban történnek, és kiderül, hogy más nemzetek képviselői között is újra felbukkan a léghajlítás. Az évad negatív csoportosulása a Vörös Lótusz, egy csapat veszélyes anarchista, akik az új léghajlító, Zaheer irányításával akarják megdönteni a kormányt és leszámolni az Avatarral. A pozitív szereplők között visszatér Zuko, aki immár idős tűzhajlítóként segíti elő a béke megteremtését.

Korra

70 évvel Aang után született meg a következő Avatar, Korra, aki 17 évesen száll szembe a legádázabb ellenségekkel. Legjobb barátja egy hatalmas jegesmedve-kutya, Legjobb barátja egy hatalmas jegesmedve-kutya, Naga, de Makó és Bolin is segítik a harcban – a két fiú szüleit korábban gonosz tűzhajlítók ölték meg.

 

Hajlítók

Az elemeket uraló „idomárok” valóban létező kínai harcművészeti stílusok mozdulatait mutatják be.  A földhajlítók a legkeményebbnek tartott dél-kínai hung gar, míg a tűzhajlítók az északi shaolin kung fu elemeit alkalmazzák. A lég- és vízhajlítók ismertetőjegyei a tenyerek használatát hangsúlyozó taiji és ba gua mozdulatok. Az Aang legendájában még csak érintették, de az új évadban már többet is megtudunk arról, hogy minden elemnek van egy magasabb szintű „idomítása” is. Korra idejében már sokkal természetesebb és többen is gyakorolják a technikákat, amivel a vízhajlítók a vért, a tűzhajlítók a villámot, a földhajlítók a fémet, a léghajlítók pedig a lelki és spirituális elemeket irányítják.

 

Avatar

Az Avatar szónak több jelentése is van. A szanszkritban leszármazottat, a hinduban inkarnációt jelent. A Nickelodeon sorozatában is egyfajta isteni megtestesülés, aki bizonyos időnként újraszületik és a világon egyedülálló módon mind a négy elem mestere. Az Avatar személyét a Korra legendája egészen új oldalról közelíti meg, és nagyon emberivé teszi a néző számára is. Korra története Aangéval szemben inkább spirituális: bár a lány maga harcias, de az igazi háború a lelkében dúl. Belső konfliktusokat kell megoldania és gyakran barangol a szellemek síkján is, hogy megismerje önmagát és megbékéljen félelmeivel.

 

Összecsap a négy elem: Korra legendája vadonatúj részekkel minden hétköznap 18:00-kor csak a Nickelodeonon!