Miért zajong az utcán az a sok ember?

 

Kunhalmi Ágnes beszéde 2016. március 15-én Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke beszédet mond a párt Mit kíván a magyar nemzet? címmel meghirdetett tüntetésén Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt 2015. március 15-én. Az MSZP a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és "az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését" követelte. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kunhalmi Ágnes beszéde 2016. március 15-én
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke beszédet mond a párt Mit kíván a magyar nemzet? címmel meghirdetett tüntetésén Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt 2015. március 15-én. Az MSZP a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és “az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését” követelte. MTI Fotó: Mohai Balázs

Egy 1848-as anekdota szerint, amikor V. Ferdinánd kikocsikázott a várból megkérdezte a szárnysegédjét, hogy miért zajong az utcán az a sok ember. Forradalmat csinálnak felség. Mire Ferdinánd: Áhh és azt szabad nekik?

Ugye milyen ismerős ez a politikai mentalitás és hatalmi felfogás 2016 Magyarországán? Ott van például Klinghammer, volt oktatási államtitkár, akit úgy idegesítenek a kockásingesek. Azt mondta: olyan pipa vagyok, ha a borotválatlan, kócos, kockásinges tanári kar fel-le grasszál. De itt van a jelenlegi államtitkár Palkovics Úr is, aki egyenesen kirúgással fenyegeti azt a tanárt, aki tiltakozik az ostoba és teljesíthetetlen oktatási intézkedések ellen. Be van pipulva Államtitkár Úr?

Hát szeretném jelezni, hogy elég sokan vannak bepipulva az országban! Csak hogy Önökre és elég rendesen. Sokaknak elege van a Fidesz önző, öntelt politikájából, elege van az embereknek abból, hogy gyengeelméjűnek mondhatnám, debilnek nézik az egész országot.

Balog Miniszter Úr! Pár hete mindketten Frankfurtban voltunk, bár nem ugyanazon a rendezvényen, de ugyanazt mondtuk, éspedig azt, hogy kár hogy a kormány nem tett különbséget a szükséget szenvedő ember, az áldozat és az áradat között. De Miniszter Úr, Ön itthon egészen mást mondott! Hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével, ha van?

Értem én, hogy a kerítésen fennakadt szír kisgyermekekkel könnyű eltakarni a rohadó iskolákat és kórházakat, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy Ön érez-e bárminemű lelkiismeret furdalást a magyar gyerekekért? Érez-e lelkiismeret furdalást azok a gyerekek iránt, akiket az elmúlt években kitaszítottak az iskolákból? Akiktől elveszi a tudást. Érez-e lelkiismeret furdalást azokért a gimnazistákért, akik orra előtt csukták be az egyetem kapuját, összetörve ezzel álmaikat?

Miniszter Úr! Érez-e bárminemű lelkiismeret furdalást azok iránt a pici általános iskolások iránt, akik naponta görcsölve, szorongva mennek az iskolába, mert képtelenek teljesíteni az Önök által központilag megtanulhatatlanra és megtaníthatatlanra varázsolt Nemzeti Alap Tantervet? Amit Önök a magyar iskolákkal, a magyar gyerekekkel és az oktatással tesznek, az az igazi hazaárulás!  

1848-ban a függetlenségükért harcoló márciusi ifjakat a Habsburgok az oroszok segítségével verték le. 1956-ban is külső hatalommal, a szovjetekkel verették le a magyarok szabadság és függetlenségi iránti vágyát. 2016-ban pedig a putyinista Orbán kormány tesz meg mindent azért, hogy a magyarok, szabadság és függetlenség iránti vágya, újra zátonyra fusson, és ne csatlakozhassunk ahhoz a boldog Európához ahová 1000 éve törekszünk.

Ma Orbán annak a Putyinnak lesi minden kívánságát és hajbókol előtte, akiről tudjuk, hogy minden nap Európa gyengítésén ügyködik. Orbán és Putyin mindannyiunk közös álmát akarja szétverni!

Állandóan azt hallgatjuk Orbántól és kormányától, hogy megvédjük az ország függetlenségét és szuverenitását. De milyen függetlenség az, ami a nemzetek szövetségére épülő, szabad Európa helyett, újra a Szovjetuniót választja? Orbán nem más, mint Putyin előretolt trollja, akitől meg kell védeni Magyarországot és Európát is! Orbán orosz rulettet játszik a magyarokkal és ezt mi nem hagyhatjuk és nem is hagyjuk!

És még valami Miniszterelnök Úr! Akár nyugati politikusokkal, akár szovjet vagy bakui kgb-sekkel találkozik, vegye ki a zsebéből a kezét, amikor a magyarokat képviseli! 

Gyáva és erkölcstelen emberek vezetik az országunkat – de bárcsak vezetnék: régóta nem történik más, minthogy felélik az ország tartalékait lerabolják azt. És most már a jövőnket élik fel. Ebben az egészben a legszomorúbb és egyben legveszélyesebb is, hogy valódi lényegi fejlődés és előrelépés az országunk életében nincs, a gazdasági világválság óta. Az országunk drámaian leszakad, nemcsak a fejlett nyugattól, de bizony már a szomszédainktól is. Magyarország hanyatlik!

Pedig 1848-ban Széchenyi, Eötvös és Kossuth is a felemelkedő Magyarországért harcoltak – nem voltak könnyű helyzetben és most mi sem vagyunk abban. Bátrak voltak és nekünk is annak kell lennünk! De ma a mi bátorságunk nem ahhoz kell, hogy Orbánt elzavarjuk, hanem az igazi bátorság ahhoz kell, hogy felismerjük, a világ megváltozik körülöttük és nekünk is változnunk kell.

Széchenyi is bátran hidat épített a Dunán. Sokan kiröhögték? Ki bizony. De ha Széchenyi ma élne, nem csak újabb hidakat, hanem robotokat is építene. És tudom, hogy Eötvös is kreatív iskolát csinálna, miközben programozni és együttműködésre tanítaná gyermekeinket.

Ezek megint átléptek egy határt – a csalások, lopások és a fenyegetések után megint átléptek egy határt.

Mélyen gyáva és hitvány politikai rendszer az, ahol az egyre mélyebbről, de mégis újra és újra feltörni próbáló demokrácia elől az utat, már kopaszokkal torlaszolják el?! Milyen gyávaság a Fideszes ügyészség mögé bújni? Micsoda gyávaság a Fideszes Nemzeti Bank mögé bújni? Hitvány dolog a lopásukra törvényt alkotni, de még hitványabb a saját családtagjaik zsebét kitömni.

Mára bebizonyosodott, hogy Budapesten, Terézvárosban is elcsalták a választást. Azt is régóta tudjuk, hogy a kétharmadot csak a kamu és biznisz pártokkal, csalással tudták megszerezni. Ezek ellopták a kétharmadot, majd új törvényt alkotva ellopták Budapestet is!

De nehogy azt higgyék ezt megússzák! Mindennel el fogunk számolni, mindenért meg fognak fizetni. El fogunk számolni, minden adóforinttal, megfognak bűhödni minden iskolából kirakott gyermekért, minden egyes megfenyegetett pedagógusért vagy újságíróért. A kilóra megvett tv társaságért, és leginkább azért a hangnemért és viselkedésért, ahogy az emberekkel bánnak. És ha már annyira a várba vágynak, hogy képesek több tízmilliárdot költeni a saját költözésükre és urizálásukra, hát van ott mégvalami…

Ott van Táncsics börtöne is – vajon lesz olyan, aki akarja majd szabadítani Őket?

 

Köszönöm, hogy eljöttek és meghallgattak!