Michelisznek kiszakadt a bal első futóműve

Nem sikerül Michelisz Norbertnek, a Zengő Motorsport versenyzőjének a tavalyi jó időmérő eredményét megismételnie, ugyanis a kvalifikáció első harmadának hatodik percében kiszakadt a bal első futóműve. A mai első futamon a pole pozícióból az argentin Pechito Lopez indulhat, míg a másodikon, a fordított rajtrácsnak köszönhetően, az angol Tom Chilton.

A Zengő Motorsport csapatának most az a feladata, hogy kiderítse mi okozta ezt a komoly műszaki problémát, majd felkészítse a versenyautót a holnapi két futamra.

Az időmérő tíz perc csúszással kezdődött az izzasztó argentin hőségben. Ezen az etapon a spanyol Hugo Valente nem tudott rajthoz állni, mivel a második szabadedzésen műszaki meghiba miatt kicsúszott a sóderágyba, majd kigyulladt a versenyautója.

Az időmérő első részét, meglepetésre a korábbi világbajnok, és idén is Ladával versenyző, Rob Huff nyerte meg, az autómárkát váltó marokkói Bennani és új márkatársa a francia Sébastien Loeb előtt.

A második szakasz legelején Bennani a sóderágyban kötött ki, és mivel rossz helyen volt, ezért leállították az időmérőt. Így már biztos, hogy a holnapi futamon a 12. helyről fog indulni.

Innentől kezdve szinte eseménytelenül és a Citroen dominanciáját megerősítve telt el a kvalifikáció, amit a kínai Ma Csing Hua be is húzott, megelőzve világbajnoki csapattársát az argentin Pechito Lopezt. Így az utolsó szakaszba a még versenyben lévő négy Citroen simán bejutott.

A két gyári Honda versenyzője az idejük alapján ugyan részt vehettek a Q2-ben, de csak a portugál Tiago Monterio eredménye volt elég arra, hogy tovább mehessen a legjobb öt közé, ahol végül az utolsó lett.

A Q1 végeredménye, ahol végül az nyert, akinek sikerült hibátlan kört mennie:

José Maria López (ARG)
Yvan Muller (FRA)
Sébasiten Loeb (FRA)
Ma Csing Hua (CHN)
Tiago Moteiro (PT)

Végeredmény: www.wtcc.motorsportools.com