Michelisz Norbert ismét szimulátorba ült

A hétvégi orosz futam előtt, szerdán Michelisz Norberttel találkozhattak az Árkád bevásárlóközpontban az arra járók, és a jól értesült Norbi-szurkolók. A rajongó lányok lufikat hoztak és sok szép ajándékot, ugyanis pénteken van Norbi névnapja. Reméljük, a Zengő csapat versenyzője Moszkvában a dobogón fog ünnepeli, mi pedig vele együtt itthon, a tévé képernyője előtt.

Az eseményen vége-hossza nem volt a dedikálásoknak, közös fotózkodásnak. Korosztálytól és nemtől függetlenül özönlöttek a Zengő Motorsport mezeibe bújt lelkes rajongók, és körülvették szeretetükkel a privát világbajnokot, akitől megtudhattuk azt is, mit csinál, amikor éppen nem versenyez: „A Groupama Vezetéstechnikai Centrum Tanpályára járok sokat” – árulta el a pilóta. „Annak ellenére, hogy nagy vezetési rutinnal rendelkezem, nagyon sok váratlan és extrém helyzetre csak itt tudok felkészülni” – tette hozzá.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

Nem volt meglepő, hogy a szurkolók, főként a kisgyermekesek már tudtak Norbi szabadidős elfoglaltságáról. A gyerekek között pedig akadt olyan is, aki szünidejének egy részét a Hungaroringen lévő Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum által szervezett Miniring Nyári Táborban fogja eltölteni. Ilyen volt Gálvölgyi Dávid is, aki meglehetősen jó időeredményt ért el a Hungaroring által odaszállított szimulátoron, melyet természetesen Michelisz Norbi is kipróbált. A WTCC-pilóta ezúttal Räikkönen „autójába ülve” tett meg három kört a Hungaroringen, majd adta át a volánt annak a három fiatalnak, akik a leggyorsabban válaszoltak a feltett kérdésekre.

Végül a Zengő csapat szimpatikus versenyzője a szimulátoron is a leggyorsabbnak bizonyult, de a fiatal „pilóták” ezt aligha bánták, hiszen nem mindennap versenyezhet az ember az egyik legjobb túraautó-versenyzővel.

A köridők:

Michelisz Norbert 1:24,656
Hamar Imre 1:35,149
Gálvölgyi Dávid 1:26,085
Csikós Dominik 1:24,688