Michelisz Norbert a Hyundai magyarországi képviseletének márkaarca lett 2018-ban

Michelisz Norbert Fotó: Juhász Melinda

Michelisz Norbert
Fotó: Juhász Melinda

Michelisz Norbert február elején kötött versenyzői szerződést a Hyundai Motorsporttal, amelynek értelmében a gyártó hivatásos pilótájaként, egy i30 N TCR-t vezetve száll harcba a világkupa (WTCR) bajnoki címéért. A tavaly magyar sporttörténelmet író, világbajnoki második helyezett túraautó-versenyző kapcsolata a mai nappal még szorosabbra fűződött a Hyundaijal, hiszen eldőlt, hogy a márka magyarországi képviseletének hivatalos arca lesz 2018-ban.

„Büszke vagyok arra, hogy Michelisz Norbert személyében egy bizonyítottan tehetséges, hiteles sportoló és nagyszerű ember képviseli a márkánkat a jövőben – jelentette ki Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. ügyvezetője. – Személy szerint is nagy tisztelője vagyok Norbi eredményeinek. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy bár tavaly sajnos balszerencsés körülmények miatt elúszott számára a bajnoki cím, a mi szemünkben ő mindenképpen világbajnok. Öröm volt olvasni, hogy ezt külföldön is hasonlóan gondolják, hiszen a TouringCarTimes mértékadó, nemzetközi szakportál őt választotta meg 2017 legjobb túraautósának a világon. Bízom benne, hogy a Hyundaijal karöltve idén a bajnoki címet is elhódítja. Mi ebben a céljában nagy odaadással támogatjuk.”

Fotó: Juhász Melinda

Michelisz Norbertet a 2017-es teljesítménye alapján nemcsak külföldön látták a legjobbnak, hanem idehaza is számos rangos díjat kapott a télen. Többek között a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a nem olimpiai sportágakat tömörítő Nemzeti Versenysport Szövetség is őt választotta meg az év autóversenyzőjének, a Forbes hazai kiadása pedig az ország legértékesebb férfi sportolójának tartja. A tavaly vb-második helyezett pilóta érte el Magyarország első év végi dobogós helyezését a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szervezésében álló világbajnoki sorozatokban.

„Megtisztelő, hogy a Hyundai magyarországi képviselete is értéket látott bennem, és a hazai arcának választott meg – fogalmazott Michelisz Norbert. – Számomra a márka versenysportban elért eredményei is nagyon imponálóak, és itt nemcsak a túraautós projektre gondolok, hanem a rali-vb-re is. Tavaly nem voltak messze a világbajnoki cím megszerzésétől sem, idén pedig vezetik az egyéni és a gyártói pontversenyt is, legutóbb a Svéd-ralin győztek Thierry Neuville révén. A versenypályán elért sikereknek köszönhetően hamar magaménak éreztem a Hyundait, mint márkát, így boldogan képviselem. Remélem, év végén egy bajnoki címmel tudjuk megkoronázni ezt a kapcsolatot.”

Michelisz Norbert az április 7-8-án, Marokkóban rajtoló világkupa-szezonban egy Hyundai i30 N TCR típusú versenyautót vezet majd a BRC Racing Team színeiben. Aki szeretne, a bajnoki címre hajtó pilóta bőrébe bújhat, mivel a modell utcai változata Magyarországon is kapható. Az i30 N-t a tekintélyt parancsoló, 275 lóerős motorja és a Nürburgringen tesztelt, nagy sebességű kanyarátviteli képessége igazi sportos kocsivá teszi, versenyautós élményt hozva a mindennapokba.

A Hyundai N szériájának küldetése, hogy a márka autósportban szerzett tapasztalatait ötvözze a nagy teljesítményű országúti gépkocsik fejlesztésének eredményeivel. Ennek köszönhetően hamarosan az i30 mellett több másik modellből is magyarországi forgalomba kerül az N-szériás, azaz sportos változat. Minőségükre a Hyundai Motorsport kiemelkedő versenyeredményei jelentik a garanciát.

A márka a ’90-es évek végén indította el ralis projektjét, és 2000-ben már a világbajnokságon debütált. 2003-ban ugyan felfüggesztették a programot, de 2014-ben a Hyundai visszatért a rali-vb-re az i20 WRC típusú autójával, és azóta folyamatosan közelít csúcshoz. 2015-ben harmadik, 2016-ban és 2017-ben második lett a gyártó csapata, amely jelenleg vezeti a világbajnokságot.

Tovább erősíti a Hyundai sportos irányvonal melletti elkötelezettségét, hogy a ralis sikerek mellett 2017-ben kifejlesztette az i30 N túraautós modelljét, amellyel idén megnyerné a kategória topbajnokságának számító világkupát, és ebben Michelisz Norbertnek főszerep juthat.

A nyolc vb-futamgyőzelmet számláló pilóta elsősorban a versenypályán élvezné ki az N-széria sportos előnyeit, ugyanis örömteli híreknek köszönhetően más szempontokat tartott szem előtt, amikor magánhasználatra egy Santa Fét választott a Hyundai Holding Hungary Kft. jóvoltából.

„Néhány ezer kilométert máris belehajtottam a Santa Fébe – árulta el Michelisz Norbert. – Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataim a kocsival, és nem csak nekem: a feleségem, Johanna rendszerint ki sem akar szállni belőle. Korábban másfajta autóim voltak, de biztosan sokan tudják már, hogy izgatottan várjuk második gyermekünk születését, úgyhogy családilag is abszolút megértünk egy ilyen típusú kocsira. Mindannyian élvezzük a Santa Fe extra kényelmét és tágas tereit, ami a közeljövőben még praktikusabb lesz számunkra.”