Michelisz exkluzív vezetéstechnikai kurzusa

 A legjobbtól tanulni – erre volt lehetőségük azoknak, akik jelentkeztek a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum exkluzív kurzusára, amelyet a túraautó-világbajnokság magyar pilótája, Michelisz Norbert tartott meg vasárnap.

„A csoport minden tagja nagyon jó fej és ügyes volt, és ezt nem csak udvariasságból mondom. Olyan autóvezetők jelentkeztek a kurzusra, akik egy-két kivételtől eltekintve nem ijedtek meg az apróbb megcsúszásoktól. A korosztály teljesen vegyes volt, idősebbek és fiatalabbak egyaránt jöttek, ennek is örültem, hiszen mindenki számára fontos a biztonságos közlekedés, és a vezetéstechnikai kurzusok ezt célozzák” – mondta Michelisz Norbert, aki, hogy jó példával járjon elöl, a mennyasszonyát, Johannát is magával hozta, hogy ő is további tapasztalatokat szerezzen arról, mit kell tenni rizikós közlekedési helyzetben.

„Az elméleti oktatáson jó néhány, versenyzéssel kapcsolatos kérdés is elhangzott, de utána már mindenki csak azt várta, hogy beüljön az autójába, és kimehessen a Tanpályára. Aztán a kurzus végén, az oklevelek átadásakor megint előkerült témaként a túraautó-világbajnokság. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogyan folytatódik a pályafutásom, titkokkal azonban nem szolgálhattam, még nem született meg a döntés” – mosolygott Michelisz, aki a kurzus során elsősorban a rádión keresztül szolgált jó tanácsokkal az autósoknak, ám volt két olyan résztvevő a csoportban, akiken érződött, kissé megilletődtek, amikor megcsúszott alattuk az autó, vagy kibillent az egyensúlyából.

Amikor vezettek, Michelisz természetesen nem ült be melléjük, de utána egy-két gyakorlatot úgy is végigcsináltak, hogy a kiváló autóversenyző vezetett, és ők beülhettek mellé.
„Nagyon örültem, hogy ezután egyértelmű fejlődést tapasztaltam. Sokkal, de sokkal jobb, hogy a kurzus résztvevői közül sokan most találkoztak először olyan helyzettel, amelyben át kellett értékelniük a fizika törvényeit, és fontos, hogy nem a közúton, hanem a Tanpályán tapasztalhatták meg a hétköznapi autózás esetleges nehézségeit. A biztonságos közlekedés mindennél fontosabb – ilyenkor karácsony előtt különösen észnél kell lenni, hiszen mindenki rohan” – figyelmeztetett Michelisz, aki egyébként legalább annyira élvezte ezt napot, mint az exkluzív kurzus résztvevői.