Michelisz az első sorból rajtolhat

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője, az első sorból rajtolhat a WTCC holnapi második futamán, mivel az időmérőn a kilencedik időt futotta. Az első futamon pedig a kilencedik helyről.

michelisz_38_resizeAz ausztriai Salzburgringen rendezik meg holnap a FIA Túraautó-világbajnokság (WTCC) 9. és 10. fordulóját, melynek a szabadedzéseit és kvalifikációját ma tartották.

Michelisz a két szabadedzésen felemás eredményt produkált. A reményt keltő, ám az olasz Di Sabatino megpördülése miatt 15 percre megszakított, kora reggeli edzésen a hetedik lett, viszont a másodikon már csak 11., annak ellenére, hogy az autót teljesen rendben találták és az olasz márkatárs, Tarquini, ugyan ezzel a technikával az ötödik időt futotta.

A Salzburgringen a hosszú egyenesek miatt a motorerőé a főszerep, aminek ha híján vannak versenyzők, akkor a szélárnyék kihasználásával lehet egy kicsit taktikázni. Így most a négy hondás összefogott és egy jól kidolgozott tervnek köszönhetően mind a négyen bekerültek a legjobb tízbe.

Michelisz helyzetét kissé nehezítette, hogy az időmérő első harmadában a szerelőcsapat egy technikai problémát fedezett fel a jobb első keréknél, amit szerencsére sikerült orvosolni a második harmad előtt.

Michelisz Norbert: Elégedett vagyok az időmérővel. A hétvége előtt valami hasonlóban reménykedtem. Célunk az volt, hogy bekerüljünk az első tízbe és a kilencedik hely végül eggyel jobb lett, mint amire számítottam. Tudom, hogy ez furán hangzik, de már a második kimenetelnél már próbáltunk arra játszani, hogy a tízedik legyek, csupán azért, hogy a holnapi második futamon az első helyről rajtolhassak, ami sajnos nem jött össze. Mindenesetre pozitívum, hogy második futamon négy Honda indul az első két sorból. Így ezen a futamon reális esélyünk van az erős pontszerzésre.

Vasárnap az első futam 09:35-kor kezdődik, amit az Eurosport élőben közvetít, a második 13:20-kor, amit viszont a Duna TV.