Michelisz a Top 5-ben

LWYXYX4NnpJlHGDLYPuBOZOFw2Zwyv18led06cnEcDA,d_wyNSiXliykjbKOmr66CqoqGIjY6hS-PLjaz9jfykI Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője bejutott az időmérő harmadik szakaszába, ahová csak a legjobb öt kerülhet, a FIA Túraautó-világbajnokság dél-amerikai versenyhétvégéjén. Negyedik lett.

Önhibáján kívül olyan hosszú és nagyon fárasztó repülőút után érkezett meg Michelisz Norbert az argentin verseny helyszínére pénteken délután, hogy a teszten sem tudott részt venni, mert lekéste azt.

A mai két szabadedzésen először egy hatodik, majd egy nyolcadik helyen ért célba a Yokohama Drivers’ Trophy korábbi bajnoka, és nem csak ő, de a csapat is érezte a pénteki edzés hiányát.

Nagy meglepetést okozott, hogy az időmérő első részének legelején megfutotta a legjobb időt, amit csak az argentin José-María Lopez tudott felülmúlni. A magyar versenyző felvette a kesztyűt, ezért kiment még egy gyors körre és jobbat futott, mint a hazai kedvenc.

A Q2-ben Michelisz magán hagyta a kesztyűt, és amit a technika megengedett, azt kihozta az autóból, így a legjobb hondásként jutott be az időmérő utolsó szakaszába.

A Q3-ban, ahol csak egyetlen gyors körre van lehetősége a legjobb ötnek, másodikként ment ki a versenypályára és hét tizedet adott a márkatársának, aki korábban négy napot tesztelt csapatával Valenciában. A Citroeneket most nem lehetett beérni, de Michelisz Norbert magabiztosan odaért a negyedik helyre. Ezzel a teljesítményével máris két ponttal lett gazdagabb és, összetettben, a nyolcadik helyről várja a holnapi folytatást.

Michelisz Norbert az első futamon a negyedik helyről rajtol, a másodikon pedig a hetedikről.

Holnap a versenyeket, magyar idő szerint, 19:00-21:00 között rendezik meg, amit az Eurosport élőben a Duna TV késleltetve közvetíti.