Michelisz a negyedik helyen és ismét a legjobb Hondás

 A hétvégén Portugáliában rendezik meg a FIA Túraautó-világbajnokság utolsó európai fordulóját. A szombati nap két szabadedzéssel indult a FIA WTCC versenyzői számára. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője az első szabadedzésen a 6., a másodikon a 4. helyen végzett.

Q1: A kvalifikáció első szakaszában Michelisz Norbert első nekifutásra továbbjutást érő időt autózott és magabiztosan, a 4. helyen került be a Q2-be. Norbi 2011-ben már versenyzett a portói városi aszfaltcsíkon és akkor is bejutott az edzés második szakaszába. A Q1-ben Yvan Muller bizonyult a leggyorsabbnak, aki csapattársát Tom Chiltont és a Honda gyári versenyzőjét, Gabriele Tarquinit előzte meg. A másik gyári Hondával versenyző Tiago Monteiro a 17. időt futotta és nem került be a legjobbak közé.

A Q1 végeredménye: http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13007&circuitid=35&series=WTCC&venue=Portugal&circuit=Porto&resultfile=wtc3

Q2: A második felvonásban 10 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy eldöntsék a vasárnapi rajtsorrendet. Az első körök után Michelisz Norbi a harmadik helyen állt Muller és Nykjaer mögött. Norbi előtt a dán versenyző 0.056 mp-el tudott gyorsabb kört futni, előnye viszont a 4. pozícióban álló Huff-fal szemben több, mint 0.8 mp volt. A hétvégére a SEAT Leont Chevy-re cserélő Pepe Oriola alig, hogy befejezte gyors körét falhoz csapta autóját a 8. helyen és emiatt piros zászlóval félbe kellett szakítani a kvalifikációt.

Az újraindítás után Chilton felzárkózott Muller mögé a második helyre és nagy formában autózott a LADA versenyzője, James Thompson is, aki az ötödik helyen fejezte be a kvalifikációt, megelőzve Tarquinit. A végén Michelisz megpróbált mégy egy gyors kört futni, de hibázott, így nem sikerült neki javítani és a negyedik helyen végzett. Norbi az időmérő edzésen ismét megelőzte márkatársait és a vasárnapi versenyeken ismét a dobogós helyekért harcolhat. Az első három helyen chevrolet-s versenyzők végeztek sorrendben: Muller, Chilton, Nykjaer.

Michelisz a vasárnapi első futamon a 4., a második versenyen a 7. helyről startolhat.

A Q2 végeredménye: http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13007&circuitid=35&series=WTCC&venue=Portugal&circuit=Porto&resultfile=wtc4

Michelisz Norbert nyilatkozata az időmérő edzés után: Jó volt nagyon az időmérő, nem számítottam arra, hogy ennyivel gyorsabbak lehetünk, mint a gyári csapat. Ez a hat tized bizakodásra ad okot, főleg ami a futamokat illeti. Nagyon boldog vagyok, mert az autó nagyon jól működött. Szinte kivétel nélkül nagymértékben haladtunk minden egyes állítás alkalmával és örülök neki, hogy ez az időmérőn meg is mutatkozott. Jól éreztem magam az autóban. Az első futamon meglehetne a dobogó, kis szerencse is kellene, hogy a rajt után meg tudjam tartani ezt a negyedik helyet, mert a külső oldalról indulok és ez az elmúlt években hátrány volt. A második futamon a hetedik helyről nehéz megmondani, a rajton sok fog múlni. Ha összejön valamelyik futamon egy dobogó annak nagyon örülnék, de a Chevykkel tempóból nagyon nehéz küzdeni.

A vasárnapi időterv:

10:00 – 10:15                     Warm up – Élőben közvetíti az Eurosport 2

11:55 – 12:45                     Futam 1. (11 kör) – Élőben közvetíti az Eurosport

17:35 – 18:30                     Futam 2. (11 kör) – Élőben közvetíti az Eurosport

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*