Michelisz- A célom az volt, hogy célba érjek a második futamon

A hétvégén rendezték a túraautó-világbajnoki sorozat 2013-as idényének 7-8. fordulóját. A Hungaroringen teltház előtt álltak rajthoz a versenyzők a vasárnapi két futamon. Michelisz Norbert a szombati időmérő edzésen a második helyet szerezte meg Yvan Muller mögött megelőzve a Honda gyári csapat versenyzőit, Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirot.

A két verseny előtt vasárnap reggel még várt egy bemelegítő edzés a mezőnyre, ahol Michelisz Norbert futotta a leggyorsabb kört Muller és Huff előtt.

DSC_2833m

Michelisz Norbert privátvilágbajnok

Első futam: Az első futam repülőrajttal indult és a pole-ból induló Yvan Muller megtartotta vezető helyét Michelisz Norberttel szemben. A második kanyarban Tom Coronel kilökte Monteirot, aki egy körrel az eset után a célegyenes végén nem tudott megállni és a gumifalba csapódott. Az élen Muller 1 mp-re növelte előnyét Norbival szemben és lassan elszakadtak az üldözőbolytól, amit Tarquini vezetett Huff, Chilton és Coronel előtt.

Az utolsó három körben Michelisz nagyobb sebességet diktált, mint az előtte haladó háromszoros világbajnok, de nem sikerült megelőznie a francia versenyzőt. A pontszerző helyeken Coronel vívott izgalmas párharcokat, először Mehdi Bennani, majd Chilton mellett ment el, de a 2012-es világbajnok, Robert Huffot nem tudta megelőzni. A futamot Muller nyerte meg, Michelisz Norbi végzett a második, Tarquini pedig a harmadik pozícióban.

Michelisz Norbert nyilatkozata az első futam után: Nagyon boldog vagyok, az autó tökéletesen működött. Szerencsére a rajtot is jól elkaptam és majdnem hibátlan verseny volt. Próbálkoztam megszerezni a vezető helyet az első métereken, de sajnos nem jött össze, mindenesetre dobogón állni hazai közönség előtt az egy álom, ez volt a cél. Nagyon büszke vagyok a csapatra és magamra is!

Az első futam végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13004&circuitid=31&series=WTCC&venue=Hungary&circuit=Hungaroring&resultfile=wtc7

Második futam: Az állórajttal induló második versenyen a marokkói Bennaninak sikerült a legjobban a rajt, aki mögé Robert Huff sorolt be. A kettes kanyarban hatalmas kavarodás alakult ki és Muller kilökte a világbajnoki pontverseny második helyezettjét. Tarquini látványos balesetet szenvedett és nem tudta tovább folytatni a versenyt. Michelisz Norbert egy pozíciót veszített a rajtnál Yvan Mullerrel szemben, de a magyar versenyző autójának hátuljába szerencsétlenül csapódott bele Tarquini kifogatott Hondája. A Zengő Motorsport versenyzője emiatt újabb két pozíciót veszített és visszaesett a 11. helyre.

Az újraindítás után Huff átvette a vezetést Bennanitól és Michelisz is elkezdte a felzárkózást a pontszerzők helyekre. Norbi először Michel Nykjaert, majd Darryl O’Youngot előzte meg és egy körrel később Stefano D’Aste mellett is elment. Michelisz a futam utolsó köreiben nagy harcban volt az előtte haladókkal, Chiltonnal és Coronellel is, de nem jutott előzési pozícióba. A versenyt Robert Huff nyerte meg, a második helyen Bennani, a harmadikon Macdowall ért célba. Norbi a 8. helyen fejezte be a futamot és az egész hétvégén márkatársai előtt tudott végezni.

DSC_2880mMichelisz Norbert nyilatkozata a második futam után: A célom az volt, hogy célba érjek a második futamon. Ugyanazokkal a problémákkal találkoztunk, mint az első versenyhétvégén. Kicsit csalódott vagyok, mert ismét ömlött az üzemanyag az autómból, remélem végre megtaláljuk a hiba okát. Összességében elégedett vagyok a hétvégével az első futam miatt, hiszen újra dobogóra állhattunk.

A második futam végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13004&circuitid=31&series=WTCC&venue=Hungary&circuit=Hungaroring&resultfile=wtc8

A FIA WTCC világbajnoki pontversenyben Yvan Muller tovább növelte előnyét Gabriele Tarquinivel szemben. A francia versenyző 170 pontot gyűjtött az eddigi négy versenyhétvégén és 56 egységgel előzi meg a gyári Honda versenyzőjét. Michelisz Norbert 26 pontot gyűjtött a Hungaroringen és 48 ponttal a 10. helyen áll a világbajnoki tabellán. Az idei szezonban az aktuális világbajnok, Robert Huff a hatodik futamgyőztes, aki a harmadik helyen áll a pontversenyben és mindössze 20 ponttal előzi meg Norbit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*