Michael Schumacherrel focizott a Republic egykori frontembere, Bódi László Cipő

Sokan emlékezhetnek a jótékonysági „aranycsapatra”, amely 2005-ben alakult magyar művészek részvételével, a világhírű Forma-1-es autóversenyző, Michael Schumacher vezette válogatott elleni barátságos futballmérkőzésre. Boros Csaba, a Republic zenekar basszusgitárosa focirajongóként a Család-barát legutóbbi adásában idézte fel a különleges meccset, ahol annak idején zenésztársa, Cipő egy gólt is lőtt a világrekorder pilóta ellen. A tőle kapott relikviát pedig a mai napig féltve őrzi.

 

Zenei díjakkal, lemezekkel, könyvekkel és egy zöld-fehér sportszárral érkezett a Család-barát stúdiójába Boros Csaba, a Republic együttes zenésze, aki a műsor vendégeként a zenekar fennállása óta eltelt 30 év legmeghatározóbb pillanatait idézte fel. A műsorvezető, Fodor Imre sportrajongóként az elsők között kérdezett rá a futballzokni jelentőségére, amelyről kiderült, nem mindennapi története van.

Egykori zenésztársa, Bódi László, Cipő is szerepelt a magyar művészválogatott keretében a 2005-ös MAICASCO Futball Grand Prix „Forma-1-es futballmeccsen”, amelyben többek között az Omegából Kóbor János, az LGT-ből Somló Tamás is helyet kaptak. A sors szomorúan úgy hozta, hogy a három kiváló zenész és sportember közül már egyikőjük sem lehet közöttünk.

A történelmi jelentőségű, jótékonysági focimérkőzésen Maestro Plácido Domingo, a világhírű operaénekes-tenor – és a Virtuózok V4 + nemzetközi versenyének zsűritagja – végezte a kezdőrúgást, a találkozót Puhl Sándor vezette, az egyik gólt pedig épp Cipő szerezte a Michael Schumacher vezette csapat ellen. Boros Csaba meghatódva mesélt a futballereklyéről, amit elhunyt zenésztársától kapott.

„A mezét, amin stílszerűen a 67-es számot viselte, megtartotta, de a nadrágját és a sportszárát nekem adta. A mai napig féltve őrzöm őket. Nemcsak a zenélésben értettük meg egymást, hanem az élet számos területén. Mindketten rajongásig szerettük a focit, régen játszottunk is egyesületben, ő Kisvárdán, én pedig a Rába ETO-ban” – fogalmazott a Család-barátban Boros Csaba, aki a jubiláló zenekarról más, személyes történeteket is mesélt még az adásban, amely újranézhető a Médiaklikken.