Mi volt a Turizmus Világnapján?

Az ország számos pontján készültek  meglepetésekkel a Turizmus Világnapja alkalmából. Amellett, hogy a nemzeti  turisztikai marketingszervezet munkatársai személyesen kedveskedtek apró  ajándékokkal a járókelőknek, számos programmal igyekeztek emlékezetessé tenni  ezt a napot mindenki számára.  

Budapesten és számos vidéki nagyvárosban köszöntötték a turistákat a Turizmus Világnapján.  A fővárosban a Magyar Turizmus Zrt. trikolor szívecskés pólót viselő munkatársai  például léggömböt és marcipán szívet osztogattak s egy-egy palack ásványvizet is  átnyújtottak a járókelőknek. Utóbbi az esemény központi témáját, a turizmus és a  víz kapcsolatát jelképezte. A Turizmus Világnap szervezője, a Turisztikai  Világszervezet (UNWTO) ugyanis ebben az évben a Földön rendelkezésre álló tiszta  ivóvíz fontosságára, annak megóvására igyekezett felhívni a  figyelmet. Mind a fővárosban mind a vidéki helyszíneken számos programon, például tematikus  vezetett sétákon lehetett részt venni ezen a napon.

Az  MT Zrt. munkatársai,  a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft.-vel,  valamint az V. kerületi polgármesteri hivatallal együttműködve a város hat  helyszínén – a Vörösmarty téren, az Erzsébet téren, a Deák téren, a Szent  István téren, a Liszt Ferenc téren és Fővám téren – találkoztak a  turistákkal 10 és 15 óra között. A léggömbök a gyerekek körében arattak osztatlan sikert, s a felnőttek szívét is  sikerült megnyerni egy-egy aprósággal. Ismét igazolódott a gondolat, mely  szerint a ene nem ismer határokat: a Zeneakadémia által a Liszt Ferenc téren  rendezett szabadtéri minikoncertet tapssal és hangos ovációval fogadták az arra  járó külföldiek. Denéné Tóth Marianna vezérigazgató  és Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes az MT Zrt. munkatársaival  együtt köszöntötte a turistákat a Liszt Ferenc téren és a Bazilika előtt.  Meglepetésekben  részesültek pénteken délután Liszt  Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasai is: A repülőtéren Jost  Lammers,  a Budapest Airport vezérigazgatója és Horváth Gergely, az MT Zrt  turisztikai vezérigazgató-helyettese fogadta apró ajándékokkal az utazókat.

A  Turizmus Világnap sikeréhez az MT Zrt. külképviseletei és regionális  marketing igazgatóságai (RMI) is hozzájárultak. Magyarország valamennyi  turisztikai régiójában külön meglepetésekkel készültek és az RMI-k a régiós  partnereik bevonásával ünnepelték meg az idei Világnapot. A  vendégbarát akciókba bekapcsolódtak a Tourinform  irodák is.

Az  MT Zrt. felhívására az ország valamennyi turisztikai régiójából érkeztek kreatív  felajánlások a szolgáltatók részéről is. A belföldi turizmusban érintett szolgáltatók közül sokan a kapcsolódó hétvégére  is kiterjesztették akcióikat.  Saját készítésű ajándékok, meglepetés kedvezmények, nyereményjátékok, Turizmus  Világnapi bekészítések, köszöntők, kedves szavak és természetesen a résztvevők  legszebb mosolya biztosította, hogy idén is ünnep legyen a Turizmus  Világnapja.

A  cél a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a  vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos  szemléletformálás szükségességére. Az akcióval tudatosítani kívánják a  szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar  gazdaságban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*