Mesterházy: győzünk!

Székesfehérvár, 2013. december 13. Horváth András, az MSZP Fejér megye 3-as választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Országgyűlési képviselő érkezik a párt sajtótájékoztatójára Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királyban 2013. december 13-án. A sajtótájékoztatón mutatták be az MSZP fejér megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit. MTI Fotó: Soós Lajos

Székesfehérvár, 2013. december 13.
Horváth András, az MSZP Fejér megye 3-as választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Országgyűlési képviselő érkezik a párt sajtótájékoztatójára Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királyban 2013. december 13-án. A sajtótájékoztatón mutatták be az MSZP fejér megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit.
MTI Fotó: Soós Lajos

Személyes és az internetes, közösségi kommunikációra építik a kampányukat, mivel nincs akkora médiafelületük, mint a Fidesznek – mondta Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke pénteken Székesfehérváron.

    Az elnök a párt Fejér megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeinek bemutatóján kifejtette: kampányuk egyik része a kormány tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet, míg a másik része arra, hogy mit csinálna az MSZP másképp, és kik lehetnek politikájuk nyertesei.     A személyes kommunikációra az elmúlt években harmincezer aktivistát képeztek ki – ismertette.     Az MTI kérésére – értékelje Gyurcsány Ferenc bejelentését, amely szerint a Demokratikus Koalíció önállóan indul a választásokon -, Mesterházy Attila azt mondta: „ezt eddig is tudtuk!”     Az MSZP az 1-es választókerületben a párt székesfehérvári szervezetének elnökét, Márton Roland ügyvédet indítja. Bemutatásán a párt programjából a közbiztonság javítását, a munkahelyteremtést, a bölcsődék és óvodák fejlesztését emelte ki, valamint a nyugdíjkorrekciós programot.     A 2-es választókerületben Herczog Edit, a párt Fejér megyei területi szövetségének alelnöke, európai parlamenti képviselő a jelölt, aki a sajtótájékoztatón példákat hozott a kormány által elkövetett hibákra. A Közép-Duna vidéki hulladékfejlesztési rendszerre 2007-ben elnyert 16 milliárd forintról le kell lemondania a térségnek – említette meg. A kormány nem tudott élni a lehetőséggel, amit az MSZP-s politikusok harcoltak ki Brüsszelben, hogy 2020-ig működhessenek a szénbányák, 2014 végén a márkushegyi bányát bezárják – hozta példaként. Ez rossz energiapolitikai döntés, az ottani családoknak megélhetési gondot jelent, valamint eltűnik egy szakma, és mérnökimportra szorul az ország – figyelmeztetett Herczog Edit, aki azt mondta, hogy képviselőként ez ellen tenne.     A párt megyei területi szövetségének elnöke, Horváth András Tibor országgyűlési képviselő a 3-as választókörzetben indul 2014-ben a parlamenti mandátumért. A jelölt – utalva a bemutatót megelőző fideszes sajtótájékoztatóra – furcsának tartotta, hogy Tóth Erika, Alcsút alpolgármestere mondja azt, hogy be kell fejezni a lopást, miközben a településén egy új földesúri rendszer alakult ki. Első teendőik egyike lesz, hogy a földeket visszaadják azoknak a gazdáknak, akik eddig művelték – jelentette ki.     A 4-es választókörzetben az MSZP színeiben Magyar András, a párt dunaújvárosi szervezetének alelnöke indul a parlamenti választásokon. Azt mondta, hogy a nyugdíjasszegénység ellen szeretne tenni, hiszen ők még mindig kénytelenek támogatni szerény jövedelmükből a gyerekeiket, unokáikat.     A Fejér megyei 5-ös választókörzetben az Együtt-PM 2014 választási szövetség állít jelöltet.     Az MSZP rendezvényének idejére maroknyi tüntető jelent meg a Hotel Magyar Király előtt, többek között olyan feliratokkal, mint “Együtt tettétek tönkre az országot!”, “Nem akarunk adóemelést!”.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*