Mercedes: Kubica hamarosan Forma-1-es autóban?

Robert Kubica 2011-es, meglehetősen súlyos balesete óta egy emberként találgat a szakma és a rajongótábor, hogy a tehetséges lengyel visszatérhet-e még valaha a Forma-1-be. Friss információval ez ügyben most a Mercedes állt elő.

Robert Kubica nemrég kipróbálta a Mercedes szimulátorát

Robert Kubica nemrég kipróbálta a Mercedes szimulátorát

Úgy tűnik a szimulátorozás után jöhet egy éles teszt is, ha hihetünk Toto Wolffnak, a Mercedes sportigazgatójának. “Ha van rá esély, hogy beültessük őt egy DTM, vagy egy Forma-1-es autóba, akkor nagyon szívesen megtennénk.” – erősítette meg az osztrák a BBC Sportnak.

A Mercedes márka egyébként nem újdonság Kubicának: idén tesztelt már DTM-es autót, mégis inkább a ralit választotta. Wolff szerint csak Kubicán múlik, mennyire akar a Mercedesnek segíteni, de úgy véli, a lengyel jelenleg teljes egészében a raliban gondolkodik.

Ezzel szemben Kubica nem zárja ki az F1-et és hangsúlyozza: “A raliban remek lehetőséget láttam arra, hogy szép lassan visszatérjek”. A visszatérés rögös útján talán pont egy tesztelési lehetőség lehet a következő lépés.

A Mercedes remek társ lehet ebben, az azonban továbbra is kérdés marad, vajon hogyan tudna a még mindig gyógyuló pilóta egy F1-es autóval megbirkózni? A formaautók utastere ugyanis köztudottan szűk, és extrém kialakítású. A rendkívül direkt áttételű kormányt gyakorlatilag csuklóból kell mozgatni, ez pedig még mindig problémát okozhat a sérült kezű Kubicának.

Ha a német gyár jóvoltából megvalósul ez a teszt, akkor közelebb kerülünk az igazsághoz.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*