Méltó ellenfelei az R5-ösöknek

Mióta az ORB első osztályában szerepel, a múlt heti Kassa Rallyen érte el legjobb eredményét Vincze Ferenc. Az Overdose Racing Team fiatal pilótája és navigátora, Kuti Péter a magyar abszolút értékelés abszolút 2. pozíciójában zárta a szlovák fordulót. Mindezt úgy, hogy az első versenynapon komoly műszaki hiba hátráltatta a párost, így mindent egy lapra kellett tenniük vasárnap.

Vincze Ferenc: Az eredménytől eltekintve – ami persze hatalmas boldogsággal tölt el bennünket –, nem vagyok teljesen megelégedve a kassai szereplésünkkel. Sajnos már az első napon egy nagy hiba lépett fel a kocsinál: a második gyorsaságin szétment az osztómű a Mitsubishiben, és kifolyt belőle az olaj. Az első napi szervizben nagy javításokat nem lehetett végezni, így a maradék négy szakaszt is ezzel a technikai hibával kellett teljesítenünk. Az első, Stos nevű szakaszon 15 másodperccel mentünk jobb időt, mint a második körben, ugyanezen a szakaszon, míg mindenki más ugyanakkor sokat javított.  Összességében így egy percet hagyhattunk bent a műszaki gond miatt. A csapat azonban profi munkát végzett, és az esti szervizben kicserélték a meghibásodott alkatrészt, mi pedig újra teljes erőbedobással állhattunk oda a másnapi rajtba.

A vasárnapi szűk szakaszok inkább az R5-ösöknek feküdtek, mint a Mitsubishinek, de mi azért igyekeztünk helytállni velük szemben. Azt hiszem ez sikerült is, hiszen végig adok-kapok szituáció állt fenn az első 3-4 helyezett között, és sikerült felzárkóznunk a 3. helyre. Az utolsó gyorson Janika és Kazár Miki is kapott egy defektet – míg utóbbit sikerült megelőznünk, addig az előbbi pilótát már nem tudtuk megfogni.

Életünkben először állhattunk így fel a dobogó az Országos Rally Bajnokság keretein belül, ami leírhatatlan élmény volt számunkra. Ez az eredmény abszolút kárpótolt a szombati hibákért, bosszankodásért. A Kassán megszerzett bajnoki pontoknak köszönhetően pedig feljöttünk, és egy kicsit be is biztosítottuk a második pozíciónkat a bajnokságban.