Megvolt a gépátvétel, irány a sivatag!

Túl van első sivatagi versenyének adminisztratív- és technikai gépátvételén Fekete Antal és Tóth György. A Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság 2014-es bajnokpárosa és a Toyota Hilux Overdrive versenygép pénteken esett át a tereprali Világkupa-sorozat utolsó előtti futamaként tartandó Marokkó-rali kötelező ellenőrzésein.

Fekete és Tóth szombaton vág neki a hat szelektív szakaszból álló, 2000 kilométer össztávú versenynek, amelynek központja az első napokban Erfoud. A várost egyébként már csütörtökön ellepték a Dakar-ralit megelőző utolsó nagy, sivatagi derbi résztvevői, az adminisztratív- és technikai ellenőrzés pedig szokásos nyüzsgéssel telt.

„Mozgalmas napunk volt, egy ilyen óriási mezőnnyel startoló futam előkészületei sokkal nagyobb felhajtással járnak, mint amihez eddig hozzá voltunk szokva. Végül minden a helyére került, túljutottunk az összes ellenőrzésen és a nap végén jött az igazi meglepetés, ugyanis az első sivatagi futamunk alkalmával jól meg is áztunk. Erfoud komoly zuhét kapott ezen a délutánon, ráadásul a helyiek szerint mostanában az egész környéken sok eső esett. A dűnék ettől függetlenül biztosan komoly feladat elé állítanak bennünket, akárcsak a kősivatag, így nincsenek illúzióink. A nap folyamán összefutottunk néhány ismerős versenyzővel is, például Miroslav Zapletallal, aki a legfőbb ellenfelünk volt idén és gratulált a bajnoki címünkhöz” – nyilatkozta pilóta, Fekete Antal.

Átesett a gépátvételen a Marokkó-rali mezőnyének másik magyar résztvevője, a Qualisport kamionos egysége is. Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő kisebb kolóniát alkot a szervizparkban a Fekete-Tóth egységgel és háttérstábjukkal, de mókázásra túl sok lehetőség nincs: a viadal szombaton egy 276 kilométer össztávú szakasszal veszi kezdetét.