Megvédte, illetve új bajnoki címmel is gazdagodott Klausz Kristóf

Klausz Kristóf – Csányi Botond, Peugeot 208 R2 – IV. Miskolc Autó Ózd Rallye, 2016. október 28-30.

 

 

Nem alakult szerencsésen a jubileumi, mecseki versenyhétvége Klausz Kristóf számára, azért az Ózd Rallyra maradt a döntés: meg tudja-e őrizni bajnoki címét a 2WD értékelésében, illetve gazdagodhat-e a 6-os kategória elsőségével?

Habár végig előnyben autózott a Klausz Kristóf, Csányi Botond kettős az 50. Mecsek Rallyen, a hétvége után mégsem voltak boldogok. Fortuna már a második versenynap elején elpártolt mellőlük: útban a 2. gyorsra, az etapon eltörött egy alkatrész a Peugeot 208 R2-ben, így a páros a futam feladására kényszerült. Pedig a tét rögtön két bajnoki cím volt, amit a navigátor ráadásul hazai környezetben ünnepelhetett volna. A döntés így a szezonzáróra maradt…

Az ózdi versenyhétvége pedig sokkal jobban alakult, mint ahogy azt Kristóf elképzelte előtte. „Kicsit leegyszerűsített, nagyon jól megszervezett rendezvény volt Ózdon, szenzációs pályákkal. A péntek esti prológot követően, szombat délután kezdtük meg az éles versenyzést. Eleinte úgy tűnt, nem tudjuk tartani a lépést a BMW-kkel, mert az aznapi a szakaszokon inkább ők jöttek ki jobban, köszönhetően a nagy átlagsebességüknek” – mesélte a fiatal pilóta. Kristófék azonban nem adták könnyen magukat, minden erőbedobással, gyorsról gyorsra küzdötték fel magukat ellenfeleik mögé, s nap végére már egész közel kerültek hozzájuk. „Vasárnap is arra törekedtünk, hogy a maximumot kiautózzuk magunkból és a Peugeot-ból. Úgy érzem, ez sikerült, és egy igazán erős és sikeres szezonzárót tudhatunk magunk mögött. Az utolsó két gyorsasági előtt 24 másodperc hátrányunk volt az egyik BMW-vel szemben, de egy pontos és gyors autózással a hátrányt előnyre fordítottuk, és végül 8 másodperccel meg is vertük.” Klauszék így végül az 5-ös kategória győzelme mellett egy második hellyel is gazdagodtak a kétkerekesek között, a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyn.