Megvannak az MTV EMA 2014-es esélyesei!

Kiderült, hogy kik a 2014-es MTV EMA jelöltjei! Katy Perryt hét kategóriában is jelölték: többek között Taylor Swifttel és Beyoncé-val küzd meg a legjobb női előadó címért. Izgalmasnak ígérkezik Nicki Minaj és Iggy Azalea csatája is, akik a legjobb hip-hop előadó díjáért versengenek, de a csajok esélyesek a legszexibb sztárnak járó gömbre is. A 2014-es EMA-t az MTV élőben közvetíti a glasgow-i Hydro arénából november 9-én, vasárnap este.

 

Katy Perry korábban már négy csillogó gömböt is elnyert, most pedig hét kategóriában való jelölésével az MTV EMA legnagyobb esélyese. A dögös énekesnő többek között a legjobb női előadó, a legjobb dal, a legjobb videó és a legszexibb énekesnő díjára is esélyes. A jelöltek sorában ezüstérmes helyet foglal el a Nickelodeon üdvöskéje Ariana Grande, akit hat különböző kategóriában jelöltek: a szavazók segítségével akár a legjobb új előadónak és legjobb pop énekesnek járó díjat is hazaviheti. A Happy című dalával taroló Pharell Williams és a frissen felfedezett 5 Second of Summer  5-5 kategória esélyesei. A legjobbak között van a brit Sam Smith, a kanadaiak újonca: Kiesza, a hip-hop királynők: Nicki Minaj és Iggy Azalea, Eminem és az angol tinibálvány a One Direction, akik mindannyian 4-4 jelöléssel várják a szavazást.

A legszexibb előadó díjáért olyan énekesnők vannak versenyben: mint a hip-hop dögös csillagjai: Nicki Minaj és Iggy Azalea, az amerikai szőkeség Taylor Swift, a gyönyörű Katy Perry vagy éppen Rita Ora. A legjobb pop előadó kategóriában az ausztrál export 5 Second of Summer a britek kedvencével: a One Directionnel, valamint Ariana Grandéval, Miley Cyrussal és Katy Perryvel száll ringbe a győzelemért. A küzdelem kimenetele nagymértékben függ attól, hogy melyik sztárzenekar rajongótábora lesz aktívabb a szavazás alatt. Rajongók terén mindannyian remekül állnak, így a külön erre a célra alapított díjra is esélyek, hacsak Justin Bieber el nem hozza a címet az orruk elől.

Az MTV EMA –t november 9-én, vasárnap este rendezik meg a glasgow-i Hydro arénában. Szavazni az egyes kategóriákban a www.mtvema.com oldalon lehet, egészen november 8-án, szombat 23:59-ig.

A 2014-es MTV EMA jelöltjeinek teljes listája:

LEGJOBB DAL

Ariana Grande – Problem

Eminem – The Monster

Katy Perry – Dark Horse

Pharell Williams – Happy

Sam Smith – Stay with me

LEGJOBB NŐI ELŐADÓ

Ariana Grande

Beyoncé

Katy Perry

Nicki Minaj

Taylor Swift

LEGJOBB FÉRFI ELŐADÓ

Ed Sheeran

Eminem

Justin Bieber

Justin Timberlake

Pharell Williams

LEGJOBB ÉLŐ ELŐADÁS

Beyoncé

Bruno Mars

Justin Timberlake

Katy Perry

One Direction

LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ

Ariana Grande

Charli XCX

Kiesza

Sam Smith

5 Second of Summer

LEGJOBB VIDEÓ

Iggy Azalea – Black Widow feat Rita Ora

Katy Perry – Dark Horse

Kiesza – Hideway

Pharell Williams – Happy

SIA – Chandelier

LEGJOBB POP

Ariana Grande

Katy Perry

Miley Cyrus

One Direction

5 Second of Summer

 

LEGJOBB ROCK

Arctic Monkeys

Coldplay

Imagine Dragons

Linkin Park

The Black Keys

LEGJOBB ALTERNATÍV

Fall Out Boy

Lana Del Ray

Lorde

Paramore

Thirty Second to Mars

LEGJOBB HIP HOP

Drake

Eminem

Iggy Azalea

Nicki Minaj

Kenya West

LEGJOBB ELEKTROKINUS

Afrojack

Avicii

Calvin Harris

David Guetta

Hardwell

LEGSZEXIBB ELŐADÓ

Iggy Azalea

Katy Perry

Nicki Minaj

Rita Ora

Taylor Swift

LEGTÖBB RAJONGÓ

Ariana Grande

Justin Bieber

Nicki Minaj

One Direction

5 Second of Summer

LEGJOBB PUSH ELŐADÓ

Ariana Grande

Charlie XCX

Cris Cab

John Newman

Jungle

Kid Inx

Kiesza

Lorde

Sam Smith

Zedd

5 Second of Summer

LEGJOBB WORLD STAGE

Afrojack                                   MTV World Stage Live in Amsterdam B.o.B                                       MTV World Stage Malaysia Ellie Goulding               MTV World Stage Wireless London Enrique Iglesias                        MTV World Stage Isle of MTV Malta Fall Out Boy                             MTV World Stage Monterrey Flo Rida                                   MTV World Stage Mexico Hardwell                       MTV World Stage Isle of MTV Malta Imagine Dragons          MTV World Stage Live in Amsterdam Kings of Leon                          MTV World Stage Rock am Ring Germany Linkin Park                               MTV World Stage Rock am Ring Germany Nicole Scherzinger        MTV World Stage Isle of MTV Malta Pharrell Williams           MTV World Stage Wireless London Simple Plan                  MTV World Stage Monterrey The Killers                                MTV World Stage Live in Amsterdam