Megvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei!

Lilu, Liptai Claudia és Ördög Nóra is esélyes a „Legjobb női műsorvezető” díjra

 

Budapest, 2015. április 16. – Bejelentették a díjra esélyeseket a Televíziós Újságírók Díján: a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét a mai napon tette közzé a vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri. 2014 „legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, „legjobb férfi műsorvezetője” Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs vagy Till Attila.

A Televíziós Újságírók Díját nyolc kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át 2015. április 27-én 14.00 órakor, a Pesti Vigadóban. A szakmédia által tavaly alapított elismerés célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. A díjakat az Epizód magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói szavazzák meg. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft. – a felújított Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója.

 

Díjra esélyesek a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

 

Nagyszabású showműsor

Rising Star (TV2), Sztárban sztár (TV2), Virtuózok (M1)

 

Vetélkedő

A konyhafőnök (RTL Klub), Magyarország, Szeretlek! (M1), Maradj talpon! (M1)

 

Magyar sorozat

Barátok közt (RTL Klub), Fapad (M1), Terápia (HBO)

 

Stand-up comedy vagy talk show

A Comedy Central bemutatja (Comedy Central), Ridikül (M1), Showder Klub (RTL Klub)

 

Női műsorvezető

Lilu, Liptai Claudia, Ördög Nóra

 

Férfi műsorvezető

Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs, Till Attila

 

Színésznő (tévésorozat)

Csákányi Eszter (Terápia), Gubík Ági (Barátok közt), Molnár Piroska (Munkaügyek)

 

Színész (tévésorozat)

Anger Zsolt (Fapad, Hacktion – Újratöltve), Mácsai Pál (Terápia), Máté Gábor (Terápia)

 

A Televíziós Újságírók Díja

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Televíziós Újságírók Díját 2014. január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2014-ben hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb nagyszabású showműsor a Sztárban sztár, a legjobb vetélkedő a Maradj talpon!, a legjobb stand-up comedy / talk show a Showder klub, a legjobb műsorvezetők Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lettek. Idén megválasztják a legjobb női és férfi sorozatszereplőt is, és tizedik tagként csatlakozik a Sorozatjunkie blog a zsűrizéshez.

 

A NuMuvee Hungary Kft.

A NuMuvee Hungary Kft. 2010-ben létrehozott, ambiciózus, fiatal produkciós iroda. Az alapítói – Tompa Tímea és Farkas József Miklós – a minőségi szórakoztatás elkötelezett hívei. Természetükből fakadó fiatalos lendülettel dolgoznak azon, hogy a magyar és nemzetközi piacra innovatív, új tartalmakat készítsenek. Első műsoruk a hazai piacon a Játék határok nélkül című nemzetközi vetélkedő, melynek nem csak a hazai gyártásával, hanem a nemzetközi produkció kivitelezésével is a céget bízták meg.