Megvan az engedély: Bunkoczi versenyezhet!

 

Bunkoczi László nem lopja a napot… Tudtuk, hogy az utóbbi heteket folyamatos és kemény edzésekkel töltötte, és tudtuk, vár még rá egy utolsó orvosi vizsgálat, amely során kiderül, készen áll-e már az autóversenyzésre. Nos, megvolt a vizsgálat, és annak eredményeként az első teszt is – az Opel Dakar Team versenyzőpárosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László tehát tényleg nem pazarolja az időt. 

opel

„A doktortól kaptam egy papírt, amire az volt írva: a korábbi életmódját folytathatja. Ezt úgy értelmeztem, hogy visszatérhetek a versenypályára. Pedig megmondom őszintén, három-négy hónapja még nem gondoltam, hogy így lesz, nem gondoltam, hogy a szervezetem ilyen gyorsan képes regenerálódni” – vallotta be Bunkoczi, aki annak rendje és módja szerint vissza is ült az Opel Mokkába… 
Majdnem egy év után szíjazta be magát ismét a versenyzőülésbe, hiszen 2014 decemberének végén, az Africa Race-en szenvedték el azt a balesetet, amelyben Bunkoczi gerincében eltört két csigolya. Műtét, rehabilitáció, újabb műtét, még keményebb edzések, s mostanra jutott el addig a rutinos navigátor, hogy újra autóba ülhetett. 
Háromszázhúsz kilométert tesztelt Szalay Balázzsal a veszprémi lőtéren, direkt egy olyan dobálós, odaverős pályán, amely megviseli a versenyzőket. Így akarták megnézni, hogy bírja a gyűrődést a gerince. 
„Kértem Balázst, hogy az elején legyünk egy kicsit óvatosabbak, mert nem tudtam, miként reagál majd a testem, a lelkem. De azután szépen lassan visszatértek az emlékek azzal kapcsolatban, hogy miként kell együtt mozogni az autóval, és azon kívül, hogy kicsit elfáradtam, semmi bajom nem esett. Egyszer odacsaptuk magunkat egy kicsit, de az sem fájt jobban, mint korábban szokott, csak annyira, amennyire fájnia kell annak, amikor felüt egy kő. Persze, nem mondom, hogy már teljesen visszarázódtam, de ahhoz képest, hogy magamban arra számítottam, hogy fájni fog, kellemesen csalódtam, mert egyáltalán nem fájt, és ez nagyon jó hír… – mondta Bunkoczi László.