Megvan az első „bajnoki” ezüstérem!

LM_FRTLövei Márk a JLG Motorsport fiatal versenyzője pályafutásának első igazi hivatalos végeredményét könyvelhette az FRT versenysorozatban ahol megszerezte kategóriájában a második helyet a 2016-2017-es szezonban. A H8-as kategóriában az ezüstérmes hely megtartása volt a feladat és e mellé egy amolyan izgalmas teszt és erőfelmérő lehetőségként Márk rajthoz állhatott a Swift Cup Europe tavalyi felfedezettjének és bajnoki ezüstérmesének, Molnár Bendegúznak a versenyautójával is.

Hogy versenyzőnk hogy állt helyt „egyszerre” két autóval ugyanazon a versenyen arról az alábbiakban nyilatkozott.

„Duplán izgalmas volt az utolsó FRT forduló, hogy a versenyen ki tudtam próbálni egy 1.6-os Suzukit Burkus Egonnak a Swift Cup Europe promoterének köszönhetően, amit nagyon élveztem! Egyszer már volt szerencsém ülni egy Ilyen autóban egy rövid teszt erejéig, de most verseny körülmények között kicsit izgultam, hogy fogom tudni kezelni ezt az autót, hogy lehetőleg ezzel is jó eredményt tudjak elérni! Amit tudtam megpróbáltam kihozni magamból és az autóból is. A Suzukiról tudni kell, hogy lendületből kell vele autózni az általam már jobban megszokott jóval erősebb Subaru-hoz képest, valamint, hogy sokkal nyugodtabb, precízebb vezetési stílust igényel. Rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttem a négy Suzukis kör alatt és az időm is körről körre javult. Külön kihívás volt, hogy két autóval mentem, ami igazából nem hangzik valami nagy dolognak, de annál inkább az volt, hiszen két futam között szinte pihenés nélkül váltanom kellett és áthangolódni a két teljesen eltérő karakterű autó között.

Ahogy a Subaruval le jöttem egy körről futottam át a Suzukiba. Nehéz volt pár perc alatt át állni egyikről a másikra, de összességében nagyon élveztem a versenyt, bár egy kicsit jobb eredménnyel lettem volna igazán elégedett!

A fő célunk az volt, hogy a H8-ban a kategória második helyet be tudjam biztosítani a szezon végére valamint a Suzukival meg minél jobb helyen végezni és összemérni magamat a Swifttel már régóta versenyző sporttársakkal.

A Suzukival a H4 kategóriában a negyedik helyen végeztem, de ami a legfontosabb célkitűzés volt, hogy a H8-ban a második helyen célba érve meglett a 2016-17-es szezonban a kategória ezüstérme is! Talán az abszolút hatodik hellyel vagyok a legkevésbé elégedett ezután a forduló után. A csapattal együtt nagyon örültünk annak, hogy a Swift Cup Europ versenyautói között a második legjobb suzukis időt sikerült megfutnom az autóval, a jóval tapasztaltabb versenyzőtársakkal szemben.

Szintén izgalmas számomra, hogy közben a háttérben a csapat dolgozik azon, hogy az idei évben egy komoly lépcsőfokra léphessek a kis pályafutásomban! Ehhez én már éppen most tanulom az új szakág szabályait!”