Megvan az Eb-keret

Storcz Botond szövetségi kapitány kihirdette a június 14. és 16. között megrendezésre kerülő portugáliai (Montemor-o-Velho) Európa-bajnokságon induló magyar csapatot. A 35 fős keretben akadnak versenyzők, akik több számban is rajthoz állnak, Douchev-Janics Natasa például négy versenyszámban (K-2 és K-4 500 m, K-1 és K-2 200 m) is vízre teszi a hajóját.

Az első válogató és a pénteki elnökségi ülés után Storcz Botond szövetségi kapitány kihirdette a portugáliai Európa-bajnokságon induló magyar keretet. A kapitány ezúttal szabad kezet kapott az elnökségtől, amely személyi kérdésbe nem szólt bele, viszont megszabta a keretet. Az egyik legfontosabb kérdés, a női négyes összetétele volt, végül a Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összetételű egység száll harcba az éremért.

„Az olimpiához képest két változás történt a csapathajóban, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina kikerült a londoni győztes hajóból, helyettük a tapasztalt, háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa visszakerült az egységbe, valamint Kárász Anna szorított helyet magának a hajóban. A női indulók összeállítása némileg nehézkes volt, mert a kontinensviadal időrendjét nehezen lehetett összeegyeztetni a válogatási elvek alapján született indulási lehetőségekkel – mondta a kapitány, aki bízik benne, hogy a vegyes összetételű, fiatal versenyzőkből és tapasztalt olimpiai és világbajnokokból álló válogatott sikeresen szerepel majd az olimpiai utáni, első kísérleti évben.

nevsor_1

nevsor_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*