Megvan a „Vadmacskák” első győzelme

Wurst Nikolett Ifi 51 kg

Wurst Nikolett Ifi 51 kg

Három magyar ökölvívó lépett kötelek közé a Bulgáriában zajló II. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság hétfői versenynapján. A vasárnapi gyengébb kezdés után tegnap már volt továbbjutónk.

Nem kezdődött jól a hétfői versenynap sem, hisz a délutáni programban a junior 50 kg-os Viglási Alexandra remekül, támadó szellemben küzdött a román Andrea Seni elleni mérkőzésen, de a hajrában a riválisa tűnt meggyőzőbbnek. A pontozóbírók ezen a napon inkább a román hölgy akcióit értékelték, aki megosztott pontozással jutott be a legjobb 16 közé.

Ilyen előjelek után a magyar csapat kissé félve várta a folytatást, ugyanis az ifi 51 kg-ban versenyző Wurst Nikolett az igen magasan jegyzett, a korábbi egymás elleni csatájukat megnyerő norvég Hanne Aastad Ulvund ellen lépett kötelek közé a nyolc közé jutásért. Wurst viszont borította a papírformát, és bár az ökölvívók egy végletekig kiélezett mérkőzést láthattak, a magyar lány remek hajrával, megosztott pontozással diadalmaskodva szerezte meg a „Vadmacskák” első győzelmét a világbajnokságon.

Az ifjúsági 69 kg-ban szereplő Korcsmáros Mercédesz a technikailag képzettebb, és a meccs első felében pontosabban bokszoló kínai Yazhuo Shi-vel csapott össze. A magyar hölgy kiválóan küzdött, egy pillanatig nem adta fel a párharcot, és a negyedik menetben sikerült egy szép finist kivágnia. Noha Korcsmáros fejlődése töretlennek látszik, hétfőn még fejet kellett hajtania a jobban teljesítő ellenfelével szemben.

Hétfői eredmények

Junior 50 kg Viglási Alexandra- Andreea Seni (román) 1:2

Ifi 51 kg Wurst Nikolett- Hanne Aastad Ulvund (norvég) 2:1

Ifi 69 kg Korcsmáros Mercédesz- Yazhuo Shi (kínai) 0:3

A keddi versenynapon 2 versenyzőnk lép ringbe. A délutáni programban a junior 52 kg-os Kiss Szabina a lengyel Paulina Gruchala ellen küzd a nyolc közé jutásért, míg este az ifi 64 kg-os Csősz Nikolett kezdi meg a világbajnokságot a német Anja Moskil ellenében.

A mérkőzéseket élőben lehet nézni az interneten a http://boxing.albena.bg/box_camera1.htm oldalon. A mai program 14 órakor kezdődik.

Vasárnap 32 ország 299 ökölvívója mérlegelt a második alkalommal megrendezésre kerülő utánpótlás világbajnokságon a bulgáriai Albenában. A 149 ifjúsági és 150 juniorversenyző jóval meghaladja a 2 évvel ezelőtti létszámot, vagyis a lányok körében is egyre népszerűbb a sportág.

Szerző: Magyar Ökölvívó Szövetség / Felix Promotion

Fotó: Seres Attila – womenbox.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*