Megvan a tereprali országos bajnokság második futama

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős megnyerte a tereprali országos bajnokság második futamát, s ezzel (2010 és 2011 után) immár harmadszor diadalmaskodott a Rábaköz-kupán.

bunkoczyAz Opel Dakar Team kettőse remek formában autózott egész hétvégén, s ennek köszönhetően szombaton szerzett is némi egérutat. De tényleg csak egy egészen kicsit, hiszen a nemzetközi mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, másodpercekre menő küzdelem zajlott Szalayék és a velük pariban lévő két lengyel páros között.
A vasárnapi első kör után azonban nyilvánvalóvá vált: ha nem hibázik, az Opel Mokka pilótájától senki sem veheti el a győzelmet. A reggeli első szakaszt ugyanis meglehetősen nagy fölénnyel hozta Szalay.
Ráálltam a gázra, mert bár Malyszt megbüntették szombat este – kihagyott egy GPS-pontot –, Komornicki nagyon közel volt hozzánk. Az első szakaszt megnyertük, amivel jelentősen növeltük az előnyünket, ráadásul a második szakaszon legfőbb riválisunknak súlyos technikai problémája támadt, attól kezdve pedig mi is visszavettünk a tempóból, hiszen nem volt miért kockáztatni” – mondta Szalay Balázs, aki immár harmadszor diadalmaskodott a Rábaköz-kupán, vagyis kijelenthetjük: fekszenek neki ezek a pályák.
Sajnálom, hogy az ellenfelek közül jó néhányan kiestek, szombaton nagyon inspiráló volt a köztünk zajló adok-kapok, jó lett volna még egy kicsit bokszolni egymással. Bár ezen a hét végén olyan jól kijött nekünk a lépés, hogy szerintem nem tudtak volna megelőzni”– mondta Bunkoczi László.
Szalayéknak ez volt az egyetlen bajnoki futamuk az idén (a szezon további részében nemzetközi versenyek szerepelnek a naptárjukban), s ennél jobban aligha sikerülhetett volna.
Győzni mindig jó, nagyon örülök, hogy sikerült” – mosolygott Szalay, aki nem felejtette el hozzátenni, hogy az Opel Mokka egész hétvégén tökéletesen muzsikált.
Az Opel-csapat színeiben induló Apáthy Zoltán, Erős Gábor kettős a hetedik helyet harcolta ki az összetettben, és mindenképp megérdemel egy fair play díjat is, hiszen az utolsó szakaszon a saját dolgaival nemigen törődve a technikai gondokkal küszködő Hangody Zoltánnak segített. Hat-nyolc kilométeren keresztül húzta a célig, s közben ketten is megelőzték őket a pályán és az összetettben is.
Tetszett a verseny, és az is, hogy kihúztuk Hangody Zolit. Élvezetes volt a vonatozás, nem is láttuk magunk mögött a szöcskét, és bár három hellyel előrébb végezhettünk volna, még az sem ért volna dobogót és az esetleges negyedik helynél jobb érzés volt segíteni” – mondta Apáthy.
RÁBAKÖZ-KUPA, AZ OB 2. FUTAMA, HIMOD
Abszolút végeredmény: 1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 3:31:02, 2. Fodor, Mesterházi (Arrabona Rally Club, Toyota Hilux) 6:02 perc hátrány, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing, Nissan KingCab) 17:10 p h., …7. Apáthy, Erős (Opel Dakar Team, Nissan Pickup) 37:27 p h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*