Megvan a címvédés, Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok!!!

Utolsó előtti versenyhétvégéjéhez érkezett az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye, idén másodszor Spanyolországban, ezúttal Jaramában álltak rajthoz a versenyzők.

Az edzéseken még a hazai versenyző, Albacete volt a leggyorsabb, de az időmérőn már minden a szokásos kerékvágásban zajlott szombaton, Kiss Norbi megszerezte a pole pozíciót, majd – bár a végén Albacete utolérte és lökdöste hátulról -, rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Albacete és Hahn végeztek még a dobogón.

Ezzel a győzelemmel akkora pontelőnyre tett szert Norbi, hogy hét futammal a szezon vége előtt megvédte címét, és 2014 után 2015-ben is ő lett az Európa-bajnok.

norbi

A második futamon Norbi a nyolcadik helyről már a rajtnál megelőzte Hahnt, Albacetet, és sorra vadászta le többi ellenfelét, míg felért a két Buggyra mögé a harmadik helyre. Próbált előzni, de Vrsecky nem adott rá lehetőséget, Norbi pedig nem kockáztatott, hanem boldogan hozta be kamionját a harmadik helyen, így ezen a versenynapon is két dobogós helyezést ért el az immáron kétszeres Európa-bajnok autóversenyző.
Vasárnap esőre ébredt a mezőny, a felszáradó pályán zajló időmérőt az utolsó pillanatban a leggyorsabb időt futó magyar pilóta nyerte meg, így ismét Kiss Norbi rajtolhatott a pole pozícióból. A rajtja nem sikerült tökéletesre, és a versenytempója sem volt megfelelő, így a mögötte autózó Albacete ismét folyamatosan lökdöste, de előzni most sem tudott a hazai pályán versenyző pilóta, így Norbi a vasárnapot is győzelemmel kezdte, a dobogó harmadik fokára Norbi és Albacete mögé ezúttal Lacko állhatott fel.
A vasárnapi második futam volt a hétvége legizgalmasabb és legkaotikusabb versenye. Norbi a nyolcadik helyről rajtolt a szakadó esőben, majd a második körben Lackoval együtt megcsúsztak, Norbi picit nekicsúszott hátulról a cseh pilótának, aki így a kavicságyon keresztül a gumifalnak ütközött, s amikor visszatért a pályára, annyi kavicsot hordott fel a kanyarba, hogy le kellett inteni a futamot, és következett a pályatakarítás.
A második rajtnál is voltak kisebb-nagyobb ütközések, de Norbi pár kör alatt felért a harmadik helyre Albacete mögé, és végig próbálta előzni a spanyolt jobbról-balról. Az utolsó előtti körben végül egy szűk jobb kanyarban betette a kamionját, Albacete nem hagyott helyet neki – talán Norbi sem volt még megfelelő pozícióban, a lényeg, hogy beforgott Albacete, majd ezen annyira feldühödött, hogy nekiment Norbinak induláskor, és a jobb oldalát teljesen leírta az Európa-bajnok versenykamionnak. A magyar versenyző bár a negyedik helyen érkezett a kockás zászlóhoz, az ütközés miatt 30 másodperces büntetést kapott, így végül 11. lett az utolsó futamon Jaramában.

Mindent összevetve – és a végét leszámítva – jó hétvégénk volt most is, két pole, két győzelem és egy harmadik hely mellett Kiss Norbi behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban, megvédte címét, így jövőre is övé lesz a 1-es rajtszám az FIA Kamion Európa-bajnokságon.

A csapat – és a komplett mezőny most Le Mans-ba utazik, ahol most hétvégén várnak még izgalmak többekre is, a bajnokság második helyén álló Hahn csupán 1 ponttal áll Lacko előtt, mi pedig a csapatbajnokságban harcolunk az első helyért, hátrányunk 25 pont a Buggyrákkal szemben, ami nem kevés, de nem is behozhatatlan…