Megújul a térre vezető mozgólépcső a Batthyány téren

  1. szeptember 6-tól (szerdától) december elejéig felújítjuk a Batthyány tér metró- és HÉV-állomáson az aluljáróból a térre vezető mozgólépcsőt, amely a munkavégzést követően gyorsabban, nagyobb szállítási kapacitással áll majd az utasok rendelkezésére. A felújítás ideje alatt az aluljáróból a Batthyány tér a villamosmegálló, valamint a tér északi oldala felé vezető lépcsőn át érhető el.

  1. szeptember 6-án kora délelőttől mozgólépcsőt lezárjuk. A munkálatok időzítésekor figyelembe vettük a fővárosban megrendezett nyári kulturális és turisztikai rendezvényeket. Ugyanakkor az aluljáró és a felszín között elhelyezkedő három régebbi gyártmányú, 44 éves mozgólépcső megbízhatósága az elmúlt időszakban csökkent, ezért vált szükségessé cseréjük.

A munkavégzés volumenét jelzi, hogy a régi elemek szétszerelését követően daruval történik majd a kiemelésük, ezt követően különféle geodéziai mérésekre, majd az új szerkezet beemelésére, összeszerelésre és beállítására kerül sor. Ez idő alatt a Batthyány térre, illetve a Bem rakpartra az aluljáró lépcsői vehetők igénybe. A munkálatok várható befejezési határideje: 2017. december 4.

A cserét követően az új mozgólépcsők gyorsabbak és megbízhatóbbak lesznek, valamint nagyobb szállítási kapacitással rendelkeznek majd.

 

Az okozott kellemetlenségek miatt ezúton kérjük valamennyi közlekedő utasunk türelmét és egyúttal köszönjük megértését.

 

BKV Zrt.