Megújul a Szépvölgyi út egy szakaszon

2013. május 6-ától, hétfőtől 1,3 kilométeres szakaszon felújítjuk a Szépvölgyi utat a Virág Benedek utca és a Hármashatár-hegy között. A munkálatok miatt 300 méteres szakaszonként félpályás forgalomkorlátozás várható, a munkák június elejéig tartanak.

 A 2013. május 6-án, hétfőn induló, várhatóan egy hónapos felújítás eredményeképpen a Szépvölgyi út Virág Benedek utca és a Hármashatár-hegy közötti 1310 méteres szakaszán megújul az útburkolat és a szegély, illetve tömegközlekedést érintő felújítás is történik a Főváros közlekedésszervező cégeként a BKK valósítja meg, a kivitelező BKK Közút Zrt.

 A felújítás során a meglévő rossz állapotú aszfaltburkolat felső rétegének marását követően, az út pályaszerkezetét egy réteg aszfalt burkolattal erősítjük meg. Ahol az út műszaki állapota azt indokolja, ott szükség lesz a pályaszerkezet lokális cseréjére. Az úttest bizonyos szakaszain, ahol a jelenlegi szegélymagasság a pályaszerkezet emelkedését nem teszi lehetővé, a szegélykövek – a megemelkedett pályaszint miatt – átépülnek. Az útfelújítás eredményeként a 65-ös autóbusz teljes vonalán kényelmesebb, gyorsabb közlekedésre nyílik lehetőség.

 A Hármashatár-hegyen a buszforduló peronjai, járdái és parkolói is átépülnek. A munkálatok során a közműszerelvények szintbehelyezése, valamint az oldalbeömlős, rossz állapotú víznyelők javítása, helyreállítása is megtörténik.

 A munkálatok okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését.