Megszólal a pécsi lövöldöző- Gere Ákos először beszél szörnyű tettéről

„Sosem volt gyilkolási szándék bennem” – állítja a „pécsi ámokfutó” néven elhíresült Gere Ákos, aki 2009 novemberében agyonlőtte egyetemista társát. A támadásban egy másik diákot, egy tanárt és egy takarítót súlyosan megsebesített. Gere legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat, és most először beszélt szörnyű tettéről.

 halalosztok

Gere Ákos iránt példátlanul nagy volt a sajtóérdeklődés, ám ő minden interjúlehetőségtől elhatárolódott. A pécsi ámokfutó négy év után kivétel tett, és P. Gál Juditnak részletesen beszélt arról a végzetes napról, és az odáig vezető útról.

Ákos 15 éves kora óta szedett gyógyszereket, és azt mondja, megfelelő terápiával nem került volna olyan pszichotikus állapotba, hogy 2009. november 26-án lövöldözni kezdjen a Pécsi Tudományegyetemen. A diák, akit háromszor lőtt mellkason, a helyszínen meghalt. Az ámokfutót életfogytiglani fegyházra ítélték, legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat. „Bűnhődni mindenféleképpen kell. Nem akarok mentséget keresni és kisebbíteni a történtek jelentőségét, a halálesetet, a sérüléseket. Ugyanakkor túlzónak találom az ítéletet. Nem mondom, hogy akkor lennék elégedett, ha a felét kaptam volna, azt se mondom, hogy egy évet kellett volna kapnom, de az igazság szerint a kényszergyógykezelést tartottam volna megfelelőnek” – olvashatjuk Gere Ákos szavait P. Gál Judit Halálosztók című könyvében.

Az exkluzív interjúból kiderül, hogy Ákos mit csinált volna másként, milyen volt szociális háttere, és kivel vette fel a kapcsolatot börtönben. A Halálosztók című riportkönyv az elmúlt évek legbrutálisabb gyilkosságaival és azok jogi bonyodalmaival foglakozik, és tár fel érdekes, eddig nem ismert részleteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*