Megoldások helyett operetthadsereget akarnak a radikálisok

 

A stadionépítésekkel összevethető összegeket költene a Jobbik önkéntes sorkatonákra, ahelyett, hogy valódi perspektívát kínálna a fiataloknak. Ez az operett hadsereg ráadásul nem lenne képes megvédeni az országot semmiféle veszélytől.

Az Ifjú Demokraták álláspontja szerint a rendszerváltás egyik üdvös eredménye volt a kötelező sorkatonai szolgálat megszüntetése. Ennek bármilyen formában való vissza hozatala ellen határozottan tiltakozik.

Nem sorkatonai szolgálathoz kötött diákhitel kedvezményre van szüksége a fiataloknak, hanem modern és mindenki számára elérhető oktatásra. Sorkatonai illetmény helyett normális pályakezdő bérezést, laktanyai ágy helyett fiataloknak szóló lakásprogramot szorgalmaz az IDE. Ezek hiányában ugyanis nem katonai szolgálatra fognak jelentkezni a fiatalok, hanem Nyugat-Európai állásokra.

Az országot ma már az EU és a NATO tagjaként működő professzionális hadsereggel lehet megvédeni, ennek kulcsa pedig a szorosabb európai integráció. Legyen szó honvédelemről vagy éppen a menekültekkel szembeni emberséges bánásmódról – Magyarország alapvető érdeke egy összehangolt európai fellépés, végeredményben az Európai Egyesült Államok létrehozása.- írták szerkesztőségünknek megküldött közleményükben az Ifjú Demokraták.